Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

”Verigile” lanțului uman inițiat de BorbolyCsaba, căutate pentru că au încălcat legea

Dintr-un comunicat al Jandarmeriei aflăm că sunt căutate persoanele care au încălcat legea în data de 6 iunie 2019 cu prilejul evenimentelor de la Valea Uzului. Acestea sunt ușor de identificat după imaginile de mai jos. Liderii UDMR din Covasna și Harghita, respectiv cei doi președinți ai consiliilor județene au organizat o contramanifestație la comemorarea Eroilor Români din cadrul Cimitirului Internațional Valea Uzului, comemorare care a fost avizată pozitiv de către Primăria Orașului Dărmănești, pe raza căreia se afla cimitirul (conform actelor emise de Oficiul de Cadastru al jud. Bacău), avizul primindu-l în acest sens șapte asociații din țară, se arată într-o postare făcută de Asociația Calea Neamului.

Contramanifestația a constat în blocarea accesului la locul comemorării atât printr-un grup de oameni comasat în fața porții de intrare în cimitir, cât și prin legarea acestor porți cu lanțuri prinse de lacăte. Această acțiune ilegală a fost premeditată, lucru dovedit prin anunțarea publică a acesteia pe rețelele de socializare de către Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita care a făcut apel la organizarea unui asa-zis lanț uman, președintele Consiliului Județean Covasna anunțând de asemenea cu câteva zile înaintea datei de 6 iunie, în același loc, organizarea unei asa zise ședințe de Consiliu Județean.

După orice lege dintr-un stat democratic manifestările comemorative sunt legale, cu atât mai mult cu cât acestea se desfășoară într-o zi declarată de către statul român ca fiind zi oficială de cinstite a eroilor, sub denumirea de Ziua Eroilor, cu atât mai mult cu cât sunt și avizate de primăria localității unde se desfășoară.

Așadar, se cunosc prea bine persoanele care au încălcat legea de Ziua Eroilor.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.