Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(VIDEO) Începând de luni, toate şcolile şi grădiniţele vor putea să funcţioneze cu prezenţă fizică

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au prezentat vineri, 14 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, noile reguli privind funcționarea școlilor odată cu începerea semestrului al doilea, ca urmare a hotărârii CNSU de joi seară.

Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății  privind strategia de funcționare a școlilor a fost semnat și va fi publicat vineri în Monitorul Oficial.

  • Suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în fiecare clasă din şcoală sau în fiecare grupă din grădiniţă atunci când sunt trei cazuri de infectare în 7 zile consecutiv
  • O şcoală intră în online când cel puţin jumătate din clase au activitatea fizică suspendată

Ne-am decuplat atât de rata de incidență a infectărilor cât și de rata de vaccinare a personalului din învățământ. În prezent, dată fiind specificitatea variantei Omicron, s-a propus, s-a analizat schimbarea modului de abordare către gradul de încărcare a mediului spitalicesc. Pragul este de 75%, un prag care nu este atins în niciunul dintre judeţele României în prezent. Din perspectiva educaţiei, luni, toate şcolile şi toate grădiniţele din România vor putea să funcţioneze cu prezenţă fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Ministrul a mai precizat că cea de-a doua schimbare o reprezintă suspendarea activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt trei cazuri de infectare în șapte zile consecutive.

„Ne dorim, așa știu cel puțin din tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, să menținem școlile deschise, nu cu orice preț, ci trebuie să adaptăm modul în care deschidem școlile sau le menținem deschise în funcție de evoluția epidemiologică dar și de particularitățile noi ale tulpinii Omicron, care au schimbat tablouri – dacă vă uitați ce se întâmplă și în România și în alte țări – față de trecut.”, a precizat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Suspendarea activităților fizice în clasă se face prin decizia Consiliului de Administrație al școlii, iar suspendarea la nivelul întregii unități prin decizie a CJSU.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.