Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(VIDEO) Intervenție pentru îndepărtarea unui urs, într-o comună din Harghita

Noaptea trecută, prin intermediul SNUAU 112 a fost semnalată prezența unui urs de talie mică, în comuna Ditrău.

”Primul apel a fost făcut de către un bărbat, imediat după ora 23:00, acesta anunțând prezența unui urs în curtea unei case din comuna Ditrău. La fața locului a fost trimis un echipaj de ordine publică, format din polițist și jandarm. Ursul era prezent acolo unde fusese semnalat și se hrănea din tomberoanele în care se pare că se aflau și resturi de mâncare.

În sprijinul primului echipaj au fost trimise patrule de jandarmerie care au trecut la izolarea și îndepărtarea ursului. Pe timpul intervenției a fost primit și cel de-al doilea apel, care semnala prezența aceluiași urs. Acesta a fost îndepărtat în afara zonelor locuite, jandarmii rămânând în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce.”,  a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita.

La fața locului a fost prezent tot timpul și un echipaj SMURD.

„Au fost înștiințate autoritățile cu atribuții în acest domeniu, cu care colaborăm și nu au fost înregistrate alte evenimente.”, mai precizează purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita.

IJJ Harghita reamintește oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *