Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

VIDEO – Păstrăvi în apele de munte ale Parcului Național Călimani

Foto: captură video

 

Bogăția faunei din Parcul Național Călimani nu se limitează doar la cârdurile de cerbi și ciute, urși și alte mamifere de talie mai mică, ci include și vietățile prețioase din râurile cristaline și reci ca gheața.

Păstrăvul este vedeta unei filmări realizate de un angajat al Romsilva, în apele de munte ale Parcului Național Călimani. Zilele trecute, câțiva puieți au fost surprinși în imagini de Cristin Cireș, în apa cristalină și rece de munte.

Păstrăvul este un pește răpitor de apă dulce care trăiește în apele curgătoare reci de munte, preferând șipotele, unde stă ascuns între pietre. Acesta se hrănește cu viermi și diverse insecte, peștișori și icre. Are o lungime de aproximativ 30 de centimetri și o greutate de până la 800 de grame.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva repopulează anual râurile de munte cu peste 500.000 de puieți de păstrăv indigen provenit din păstrăvăriile proprii.

Parcul National Călimani este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita.

Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, ”tampon”, se află 7.747,3 hectare.


Credit: Cristin Cireș, Parcul Național Călimani

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *