Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Violonistul Alexandru Tomescu va concerta în premieră la biserica romano-catolică din Băile Tuşnad

Violonistul Alexandru Tomescu, cu vioara Stradivarius Elder-Voicu, va concerta în premieră în judeţul Harghita, la biserica romano-catolică din Băile Tuşnad, alături de pianista Sînziana Mircea şi violoncelistul Ştefan Cazacu.

Concertul de muzică clasică intitulat „Wind Water Earth”, în compoziţia lui Dan Popescu, face parte din turneul de lansare a albumului cu acelaşi nume şi va avea loc la Băile Tuşnad în data de 19 noiembrie, de la ora 19,00.

Organizatorul concertului, Damian Pal, a declarat, pentru AGERPRES, că alegerea bisericii romano-catolice din Băile Tuşnad ca gazdă a primului concert din Harghita al lui Alexandru Tomescu are legătură cu faptul că celebrul violinist îşi doreşte să aducă muzica clasică în locuri mai puţin convenţionale, că lăcaşul de cult în cauză are o acustică foarte bună, dar şi cu dorinţa de a genera un turism cultural în staţiunea harghiteană.

Alexandru Tomescu vine în concert pentru prima dată în judeţul Harghita. Acesta este unul din motivele pentru care am ales biserica romano-catolică din Băile Tuşnad, pe lângă faptul că Alexandru Tomescu se străduieşte să aducă muzica clasică în cât mai multe locuri pentru a o face cunoscută în rândul tinerilor şi nu numai, dar şi pentru a aduce muzica în locuri mai puţin convenţionale pentru concerte. (…) Acustica bisericilor poartă un rol foarte important într-un eveniment de muzică clasică, acustică, iar biserica din Băile Tuşnad se numără printre bisericile din ţară cu o acustică foarte bună. Pe lângă acestea şi promovarea zonelor turistice din provincie constituie un factor important, datorită unor astfel de evenimente se generează şi un turism cultural, iar la Băile Tuşnad există unităţi de cazare şi restaurante pregătite să găzduiască iubitorii de natură, de muzică şi turiştii, deopotrivă.”, a declarat Damial Pal.

Concertul de la Băile Tuşnad al lui Alexandru Tomescu este organizat de „Oamenii inspiră”,  în parteneriat cu Consiliul Judeţean Harghita şi Asociaţia Gyöngyvirág.

„Oamenii inspiră” este un concept iniţiat de Damian Pal, un tânăr din comuna Ghimeş-Făget, care „se străduieşte să construiască o punte între copii, tineri şi adulţi, deopotrivă, şi oameni care au lăsat o amprentă semnificativă de-a lungul carierei lor” şi care organizează evenimente în diverse domenii precum muzică, sport sau cercetare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.