Vrei să știi ce mănânci? Descarcă aplicația InfoCons și află conținutul alimentelor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Vrei să știi ce mănânci? Nimic mai simplu. Scanezi și afli. InfoCons lansează aplicaţia unică în lume, care ajută consumatorii să afle conţinutul alimentelor şi care poate fi folosită oriunde doar scanând eticheta.

 

Aplicația InfoCons, unică la nivel internațional, dezvoltată independent și transparent, îți pune la dispoziție:

 • Acces la numerele de urgență la nivel național si județean – pot fi accesate direct din aplicație;
 • Acces la alertele Europene cu privire la produsele agroalimentare, actualizate zilnic
 • Scanarea codului de bare al etichetei unui produs și traducerea instantă a informațiilor de pe etichetă (peste 2 miloane produse in baza de date):
 • Tipurile și numericul de E-uri (aditivi alimentari),
 • Alergenii;
 • Ingredientele;
 • Cantitatea de zahăr;
 • Cantitatea de sare;
 • Caloriile;
 • Distanța de alergare, mers sau pedalat pentru arderea caloriilor din produsul scanat;
 • Lista cu produsele salvate;

Fie că sunt în supermarket sau acasă, consumatorii pot scana codurile de bare de pe produsele pe care vor să le achiziționeze sau consume, pentru a afla toate informațiile de pe etichetă într-o fracțiune de secundă. Mai mult decât atât, în urma scanării codului de bare, aplicația InfoCons îi atenționează pe consumatori cu privire la numărul și denumirea alergenilor regăsiți în produsul scanat.

Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari (într-un limbaj ușor de înțeles), cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, alergenii și caloriile – informații care de cele mai multe ori sunt scrise foarte mic , într-un limbaj mult prea tehnic sau sunt produse a căror etichetă nu mai este vizibilă, în special cele congelate

Aplicaţia InfoCons se descarcă gratuit şi este disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât şi pentru cel iOS.

Alertele de siguranță alimentară de la nivelul Uniunii Europene, actualizate pe măsură ce apar, sunt afișate pe aplicația InfoCons în română și engleză, menționându-se țările vizate. Pentru fiecare alertă de siguranță alimentară este menționat gradul de risc:  scăzut, nedeterminat și până la serios. În acest context, consumatorii sunt avertizați în timp util și pot lua atitudine! Astfel, produsele ce fac obiectul alertelor de siguranță alimentară pot fi evitate de către consumatori și astfel, multe probleme pot fi eliminate din timp!

„Prima aplicaţie care te ajută să decizi tu pentru tine, fară a mai fi influenţat de mesaje publicitare sau alte tipuri de mesaje! Astfel, ce mănânci, cât mănânci, ce cumperi, cât cumperi, de unde cumperi sunt decizii care devin real ale tale. Aplicaţia InfoCons, fiind la început de drum, este un pionier în domeniu şi aşteptam că fiecare dintre consumatori să ne împărtăşească bunele şi relele, pentru a o putea dezvolta, dar şi de a o completa cu produse care astăzi nu se regăsesc în baza de date. Este o aplicaţie care te ajuta şi când călătoreşti: eşti În Dubai, în Grecia sau în Rusia, în China sau în Finlanda, cu ajutorul aplicaţiei InfoCons, poţi tu să decizi pentru tine ceea ce mănânci şi ce cumperi”, a declarat Sorin Mierlea, Preşedinte InfoCons.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy