Vreme frumoasă, oameni zâmbitori și jandarmi la datorie

0

Articol disponibil în: Română

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii harghiteni au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia Zilelor Miercurea Ciuc”.

Jandarmii harghiteni au acționat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte pentru prevenirea faptelor antisociale care ar fi putut afecta siguranța cetățenilor și pentru soluționarea operativă a sesizărilor acestora la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilelor Miercurea Ciuc (evenimente cultural-artistice și sportive, etc.) în zonele mai aglomerate din municipiu, locurile de comercializare a produselor specifice acestei perioade.

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zona centrală, unde au avut loc manifestările, au fost angrenați în misiuni aproximativ 100 de jandarmi. Scopul lor a fost acela de a garanta liniștea și siguranța cetățenilor veniți din mai multe colțuri ale județului pentru a sărbătorii, ca în fiecare an, municipiul reședință de județ, precum și pentru a preveni și combate faptele de natură contravențională și infracțională.

Astfel, cu această ocazie au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3500 lei la legea nr. 61/1991, republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice  și la legea nr. 12/1990, republicată, privind protejarea populației împotriva unor activități  de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Cu această ocazie, Jandarmeria Harghita mulțumește cetățenilor mun. Miercurea Ciuc pentru interesul arătat în respectarea ordinii și siguranței publice, pentru  implicarea lor în menținerea unui climat de siguranță civică și nu în ultimul rând, pentru modul civilizat în care s-au manifestat pentru a avea un week-end plăcut, relaxant și  de neuitat.

Reamintim cetăţenilor că pentru eventuale sesizări se pot adresa cu încredere patrulelor de jandarmi sau pot apela Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Jandarmeria Harghita urează tuturor să se bucure în liniște și siguranță de o vară frumoasă!

INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy