Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Weekend plin cu intervenții pentru pompierii militari harghiteni

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari harghiteni au gestionat 47 de intervenții în situații de urgență. Cea mai mare pondere din activitatea desfășurată de salvatori este reflectată în misiunile pentru acordarea primului ajutor, 46 de persoane primind asistență medicală, dintre care 10 adulți și 2 copii, în urma a 8 accidente rutiere.

Totodată, echipajele ISU Harghita au fost solicitate să acționeze la 6 misiuni de stingere a incendiilor și o misiune de descarcerare. Astfel, duminică noaptea, puțin după miezul nopții, echipajul de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc a fost solicitat să intervină pentru extragerea unei persoane implicate într-un accident rutier, pe DN 13A, municipiul Miercurea Ciuc. După deblocare, șoferul autoturismului, în vârstă de 22 ani, a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la spital.

Echipaje de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc au acționat pentru stingerea a 2 arderi necontrolate de vegetație uscată, în municipiul Miercurea Ciuc, strada Brașovului și comuna Păuleni-Ciuc, sat Șoimeni, în urma cărora a fost afectată o suprafață totală de peste 5500 mp.

Alte două incendii au izbucnit, din cauza coșurilor de fum necurățate de funingine,  la două locuințe din comuna Zetea și comuna Feliceni, sat Oțeni, pentru stingerea acestora intervenind echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc.

Vineri seara, 7 mai a.c., un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița a intervenit pe DN 12, zona Secu, pentru stingerea unui incendiu, produs în urma unui scurtcircuit electric, din cauza unui brad căzut peste rețeaua de cabluri de înaltă tensiune.

Noaptea trecută, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, în cooperare cu SVSU Avrămești, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, în comuna Avrămești. La sosirea echipajelor de intervenție, ardeau circa 30 de baloți de fân, cu posibilitate de propagare la o șură din apropiere. Intervenția a fost îngreunată de cantitatea mare de furaje, incendiul fiind lichidat după aproape 5 ore. Au ars 30 de baloți (aprox. 7500 kg) și s-au degradat alți 20 de baloți. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. În urma intervenției pompierilor, s-au salvat bunuri materiale în valoare de 15.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 3.500 lei.

Totodată, seara trecută, la ora 21:16, a fost transmis un mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența unui urs în Băile Tușnad.

În continuare, pompierii harghiteni rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor.

 

 

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *