Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Weekend plin de evenimente pentru pompierii militari harghiteni

 

În ultimele trei zile s-au înregistrat 52 de situații de urgență. Pompierii militari harghiteni au intervenit pentru stingerea a 7 incendii, o misiune de asistență/transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SMURD și o misiune de degajare stâlp căzut pe carosabil, iar echipajele SMURD au acordat prim ajutor pentru 43 de persoane.

Foto cu caracter ilustrativ

„Ziua de vineri, 16 aprilie a.c., a fost plină de evenimente pentru pompierii militari, salvatorii harghiteni  intervenind la nu mai puțin de 6 misiuni pentru stingerea unor incendii. Astfel, în jurul orei 13:00, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, în cooperare cu SVSU Sărmaș au intervenit, cu trei autospeciale de stingere, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă, în comuna Sărmaș, sat Hodoșa. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la cele două camere ale locuinței și la acoperișul acesteia. Incendiul a fost lichidat în aproximativ două ore, în limitele găsite. Au ars bunurile aflate în camera de unde s-a inițiat incendiul (mobilier, aparatură electrocasnică, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte), aproximativ 10 mp din acoperișul casei, cu învelitoare din țiglă ceramică; s-au degradat: pereții, planșeul casei și bunurile aflate în camera învecinată focarului. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzit (sobă fără acumulare de căldură). În urma intervenției pompierilor, s-au salvat bunuri materiale în valoare de 30.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 25.000 lei.

Tot vineri, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un buldoexcavator, pe DN 13A, km 121+400m. Prin intervenția rapidă a colegilor noștri flăcările au fost lichidate în scurt timp; au ars cabina și zona motorului buldoexcavatorului. Incendiul a fost cauzat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric produs de un cablu, conductor electric defect.

Un alt incendiu a fost semnalat la ora 14:30, în zona Jigodin-Băi, municipiul Miercurea Ciuc, la o scenă amplasată în aer liber. Pompierii au intervenit rapid pentru localizarea și lichidarea incendiului, astfel încât a fost afectată doar podeaua scenei, pe circa 5 mp. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, în urma fumatului în locuri nepermise.

Vineri seara, pompierii militari și civili din cadrul Punctului de Lucru Bălan și SVSU Sândominic au intervenit, cu patru autospeciale de stingere, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă în comuna Sândominic. La sosirea echipajelor de intervenție, ardea, în întregime, acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 180 mp. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost lichidat în mai puțin de două ore, fără a fi înregistrate victime. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic produs de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. S-au salvat bunuri materiale în valoare de aproximativ 500.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 100.000 lei.

Tot vineri seara, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au acționat pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată, în municipiul Miercurea Ciuc, în urma cărora au ars 500, respectiv 700 mp de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.

Sâmbătă dimineața, 17 aprilie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au intervenit prompt pentru degajarea unui stâlp de telecomunicații căzut pe strada Széked, din municipiul Miercurea Ciuc, care a blocat temporar accesul.

Sâmbătă seara, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc a acționat pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în municipiul Miercurea Ciuc, pe un teren mlăștinos, în urma căruia a fost afectată o suprafață de circa 500 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *