Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Zeci de pompieri din Harghita participă la exercițiul post-seism din București

Cel mai complex exercițiu de intervenție post-seism a început sâmbătă dimineața în București.

În această perioadă se desfășoară acțiuni de evacuare a victimelor salvate de sub dărâmături și preluarea acestora de către spitalele mobile române și internaționale.

Din Harghita au plecat în sprijinul IGSU 9 autospeciale și ambulanțe cu 29 de pompieri, a precizat pentru Radio Tg.Mureş purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu:

În cadrul exerciţiului naţional SEISM 2018 pentru asigurarea intervenţiei în caz de cutremur din cadrul Inspectoratului de Urgenţă judeţului Harghita s-au deplasat la Bucureşti, până în acest moment, următoarele forţe şi mijloace de intevenţie. O autospecială de primă intervenţie şi comandă, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare grea, patru ambulanţe SMURD şi o ambulanţă C1 terapie intensivă, încadrate cu 29 de pompieri.

Astăzi continuă exerciţiul de simulare a unui cutremur, intitulat SEISM 2018. Potrivit scenariului, duminică au fost amplasate mai multe tabere pentru sinistraţi, pe Arena Naţională și în localităţile Afumaţi şi Voluntari.

În cea de-a doua zi, pompierii au desfăşurat misiuni de căutare-salvare a persoanelor prinse sub dărâmături, de evacuare a persoanelor recuperate, precum și misiuni de salvare a unor persoane surprinse la înălţime, în mai multe locații din Capitală.

Israel a trimis în România, în cadrul scenariului, cel mai complex spital mobil din lume. Unitatea a fost în misiuni de ajutor în ţări lovite de dezastre precum Nepal şi Haiti, a fost recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept primul spital mobil de Nivel 3 din lume, cel mai înalt nivel existent, ceea ce permite efectuarea a numeroase tipuri de intervenţii chirurgicale în incinta sa.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *