Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Zero lei alocaţi pentru dizabilitate şi sistemul de protecţie a copilului

Mai mult de 18.000 de adulţi cu dizabilităţi din centrele rezidenţiale pentru adulţi cu dizabilităţi vor rămâne fără finanţare de la bugetul central, reprezentând servicii de cazare, hrană, cazarmament şi condiţii igienico – sanitare a persoanelor cu dizabilităţi asistate; asistenţă medicală curentă şi de specialitate, recuperare, îngrijire şi supraveghere permanentă, avertizează reprezentanții PNL Harghita.

Politicienii Partidului Național Liberal, prevăd că zeci de mii de copii cu dizabilități nu vor mai primi bani pentru a li se asigura însoțitor sau asistent pesonal, din cauza guvernului care a plasat autorităților locale sarcina pentru plata cheltuielilor legate de salarii și indemnizații, fără a aloca și bani suplimentari.

Aproximativ 41.035 de copii cu dizabilităţi încadraţi în grad grav de handicap, cu îndemnizaţie de însoţitor sau asistent personal rămân fără bani de la bugetul central pentru salarii şi indemnizaţii.

57.279 de copii din sistemul de protecţie specială (orfelinate) vor rămâne fără banii de la buget pentru mai multe tipuri de servicii, precum plasamentul la rude de până la gradul IV, plasamentul la alte familii, plasamentul la asistenţi maternali, servicii de tip rezidenţial.

Guvernul României a aruncat în sarcina autorităţilor locale acoperirea cheltuielilor pentru aceste categorii de persoane vulnerabile, dar nu au alocat şi banii suplimentari.

În concluzie, cca. 100.000 de oameni reprezentând grupuri vulnerabile pentru care statul român are obligaţia de a le respecta dreptul fundamental la hrană, adăpost şi îngrijire, vor rămâne fără apărare şi asta în condiţiile în care Statul Român asigură deja doar minimul necesar.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *