„Ziarele României Mari” – adevărate bijuterii de colecție

0

Articol disponibil în: Magyar Română

„Ziarele României Mari”, o colecție de ziare românești din perioada 1918 – 1947 este distribuită în România și în Republica Moldova, și pusă în vânzare către publicul larg.

Surprinzător sau nu… idea nu aparține românilor. Inedita colecție este lansată de o  editură britanică și ilustrează pagini din arhiva ziarelor românești de acum 100 de ani, ce redau cele mai importante momente de la Marea Unire din 1918 și până în 1947.

A apărut primul număr dintr-o serie de 52 de exemplare, adevărate bijuterii de colecție, ziarele retipărite ale României Mari!
Vor fi puse la dispoziție și 4 bibliorafturi pentru păstrare!
Proiectul se datorează Bibliotecii Academiei Române, Bibliotecii Naționale a României, Arhivelor Naționale, Muzeul Național de Istorie a României și Bibliotecii Central Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca!
Apare săptămânal iar prețul unui exemplar este de doar 10 lei. 
Un cititor retrograd care cumpără click sau libertatea, etc, în decurs de un an de zile cheltuie mai mulți bani decât aceasta minunată colecție!  – a scris pe facebook Toporan Ioan Daniel, un român din Deva.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy