Zile de foc! Toată țara, sub avertizare de caniculă

0

Articol disponibil în: Română

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben de căldură valabil pentru aproape toată țara. De asemenea, mâine, capitala şi şapte judeţe din sudul şi sud-estul ţări se vor afla sub Cod Portocaliu de caniculă şi disconfort termic. 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 și 21 august
Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade.

Notă: Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii viitoare.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 21 august
Zone afectate: județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București

      Luni (21 august) în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy