Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zilele libere acordate de Guvern se vor stabilii la începutul fiecărui an

Zilele libere acordate de Guvern se vor stabilii la începutul fiecărui an, conform unei inițiative a UDMR.

Senatul a votat, în această săptămână, în calitate de primă Cameră sesizată, un proiect de lege al UDMR care prevede obligativitatea Guvernului de a stabili în fiecare an, până la data de 15 ianuarie, zilele lucrătoare care preced sau succed sărbători legale pentru care se acordă zi liberă.

”Actul normativ prevede și obligativitatea de a stabili zilele în care se vor recupera aceste minivacanțe”, precizează senatorul UDMR, Derzsi Ákos, membru al Comisiei pentru Muncă a Camerei superioare a legislativului.

Proiectul de lege vizează predictibilitatea în relația cetățenilor și a antreprenoriatului cu instituțiile publice, a subliniat necesitatea inițiativei liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila.

Dacă și Camera Deputaților va vota în favoarea inițiativei, Guvernul ar putea stabili zilele libere pe anul 2020 în ianuarie anul viitor.

”Avem nevoie de mai multă predictibilitate în administrația publică. Determinarea zilelor lucrătoare pe tot anul ar veni în ajutorul cetățenilor care se adresează unor instituții publice, dar ar fi și în favoarea angajaților din aceste instituții care și-ar putea planifica, din timp, vacanțele”, a spus acesta.

 

Zilele libere pe care angajații urmează să le aibă în minivacanța de Paște de anul acesta vor fi patru la număr. Salariații de la stat, dar și cei din mediul privat se vor bucura de libere în 26 și 29 aprilie, cu ocazia sărbătorii Paștelui.

Pe lângă prima și a doua zi de Paște, salariații vor beneficia de timp liber și în Vinerea Mare, zi care, începând de anul trecut, a devenit zi liberă. Anul acesta, Paștele ortodox pică pe 28 aprilie. 

Au existat, însă zvonuri că minivacanța de Paște 2019 s-ar putea întinde pe o durată mai mare. Aceasta ar urma să aibă șase zile consecutive doar dacă Guvernul României va lega liberele acordate de Paște cu ziua liberă de 1 mai, potrivit a1.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.