Ziua Jandarmeriei Române

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Jandarmii sărbătoresc, la 3 aprilie 2016, 166 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei.

 

Sub auspiciul acestei sărbători dragi nouă, vineri, 1 aprilie în Sala de protocol din cadrul imobilului Harghita Veche, în prezența domnului locotenent-colonel Mihalache Dănuț, prim adjunctul inspectorului șef, a avut loc adunarea festivă dedicată sărbătoririi a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, la care au participat cadre din Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita.

Cu această ocazie jandarmilor harghiteni le-a fost recunoscută munca din ultimul an și drept urmare, au fost recompensați cu înaintări în grad, felicitări,mulțumiri, iar întreg colectivul a primit câte o scrisoare de mulțumire din partea inspectorului șef, domnul locotenent-colonel Iamandi Dan, care din momente obiective nu a putut fi prezent la această activitate.

„Știu că astăzi nu pot fi lângă tine! Știu că nu pot să îți acord premii în bani! Știu că mulțumirile sau felicitările  prin Ordin de Zi pe Unitate au devenit desuete! Știu că nu pot și nu vreau să fiu în fiecare zi omul perfect, așa cum îți dorești tu! Dar știu, că astăzi 3 aprilie 2016, este ziua ta ! Și îți mulțumesc pentru că ești aici zi de zi, ești om bun și îți faci datoria! La mulți ani Jandarm Harghitean!

Al tău comandant, Locotenent– colonel Iamandi Dan”

Prin ordin al domnului general de brigadă Andreiana Marin, împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române, au fost înaintați în gradul următor înainte de termen, domnul plutonier adjutant Adam Flavian- la gradul de plutonier adjutant șef; plutonier major Matei Dorin și plutonier major Spaciu Petru-Gavril- la gradul de plutonier adjutant; plutonier Movileanu Alexandru Ioan- la gradul de plutonier major.

De asemenea au fost recompensate cu „Felicitări” un număr de 12 cadre și tot atâtea cu „Mulțumiri”.

Totodată au fost acordate placheta de Jandarm implicat în acțiuni sociale și Sportiv al anului în cadrul Jandarmeriei Harghitene.

În urma disputării Cupei Jandarmeriei Române la bowling, faza pe inspectorat, organizată în cooperare cu Asociația Internațională a Polițiștilor-Regiunea 2 Jandarmi Harghita, echipa Comandamentului inspectoratului s-a clasat pe primul loc,urmată fiind de echipele Detașamentului 1Jandarmi Mobil și Detașamentului 3 Jandarmi Odorheiu Secuiesc.

INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

P (1)

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy