Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită la Miercurea Ciuc (FOTO)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Jandarmii au sărbătorit 173 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referință pentru evoluția ulterioară a instituției.

Pentru a marca cum se cuvine această sărbătoare, Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita a organizat astăzi, 3 aprilie, o serie de activități, menite să marcheze cum se cuvine această sărbătoare.
Astfel, începând cu ora 09:00, pe platoul din Piața Libertății am organizat o Expoziție de tehnică și mijloace auto aflate în dotarea Jandarmeriei Harghitene, prezent fiind și unul dintre patrupezii jandarmi, care a stat cuminte pentru a fi mângăiat de către copii.
La ora 13:00, pe același platou, a avut loc constituirea blocului de defilare al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, prezentarea onorului oficialităților și discursurile aniversare. Activitatea s-a încheiat cu defilarea efectivelor și tehnicii din dotarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita. În premieră, din blocul de defilare au făcut parte și șase cai din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, dar și patru câini din Grupa Conductori Câini Serviciu a Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita. Animalele de serviciu se regăsesc deseori în dispozitivile de asigurare a ordinii publice pe timpul desfășurării unor misiuni de amploare.
Începând cu ora 14:00, în sala de spectacole de la Casa Artelor, a avut loc ședința festivă dedicată sărbătoririi a 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, la care au participat în calitate de invitați șefi ai instituțiilor publice cu care cooperăm și colaborăm, precum și cadrele militare ale IJJ Harghita.
Cu această ocazie au fost înaintați în grad înainte de termen, 3 ofițeri și 8 subofițeri.
Totodată, domnul colonel Iamandi Dan a conferit diplome de onoare unui număr de 7 ofițeri, 10 subofițeri și un personal contractual, pentru mulți ani de loialitate față de „Arma oamenilor de ARME”,profesionalismul, dedicația, responsabilitatea dovedite pe timpul îndeplinirii misiunilor și sarcinilor încredințate. Fiecare dintre aceștia au adunat peste 26 de ani de carieră, cel mai vechi având peste 31 de ani vechime.

Și pentru că meritele și excelența trebuie răsplătite, domnul colonel Iamandi a oferit diplome de merit următoarelor cadre militare:

– Jandarmerița Harghiteană a anului: plutonier adjutant șef Merfea Elena
– Jandarmul Sportiv al anului- plutonier major Țepeș- Bobu Andrei- Florin
– Jandarmul Montan al anului- plutonier major Herea Bogdan
– Subunitatea Anului- Detașamentul 4 Jandarmi Gheorgheni
– Jandarmul Harghitean al anului- plutonier adjutant Torică George Dan

Ziua  s-a încheiat cu un concert extraordinar susținut de Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” din Republica Moldova. Intrarea la spectacol a fost liberă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy