Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ziua Jandarmeriei Române sărbătorită la Toplița

Astăzi, 5 aprilie a.c., în premieră, jandarmii harghiteni și-au mutat sediul pentru o zi în municipiul Toplița, pentru a sărbătorii alături de cetățenii municipiului Ziua Jandarmeriei Române.

Sub auspiciul acestei sărbători dragi nouă, astăzi, 5 aprilie, în Sala de spectacole a Casei de Cultură din municipiul Toplița, a avut loc o ședință festivă. Cu această ocazie jandarmilor harghiteni le-a fost recunoscută munca din ultimul an și drept urmare, au fost recompensați cu înaintări în grad înainte de termen, fiindu-le acordate și diplome aniversare.

Au fost înaintați în grad înaintea expirării stagiului minim 3 subofițeri, iar unui număr de 10 ofițeri și 11 subofițeri le-au fost oferite diplome aniversare. După cumularea rezultatelor obținute la minifotbal, tenis de masă și bowling anul acesta Cupa Jandarmeriei Române- Ediția 2019 a fost adjudecată de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita, urmat fiind de către Inspectoratul de Poliție Județean Harghita și Brigada 61 „General Virgil Bădulescu ” Vânători de Munte.

Alături de jandarmi au fost reprezentanții instituţiilor ce cooperează şi colaborează cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita și toplițenii doritori să participe, intrarea la ședință fiind liberă.

De asemenea în fața casei de cultură din municipiul Toplița, doritorii au putut intra în contact direct cu jandarmii harghiteni, cu tehnica, mijloacele și materialele aflate în dotarea lor.

Tot aici a avut loc și Parada militară a efectivelor Inspectoratului, în prezența unui public numeros.

Ziua se va încheia cu recepția inspectorului șef, la care vor participa cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita și invitații inspectorului șef. Jandarmii sărbătoresc, la 3 aprilie 2019, 169 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *