Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ziua Mondială a Sănătății și un an de Covid-19, la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

În Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, în urmă un an, în data de 08.04.2021, a fost internat primul pacient cu Covid-19. De atunci până azi au fost tratați în spital 1.711 pacienți cu Covid-19.

Ziua Mondială a Sănătății se află și în acest an sub egida pandemiei. Cu ocazia zilei de 7 aprilie,  Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă liderii să monitorizeze inechităţile în materie de sănătate şi să se asigure că toţi oamenii pot accesa servicii de sănătate de calitate, în funcţie de nevoile şi valorile lor din cadrul comunităţilor lor.

Responsabilitatea celor care lucrează în sănătate a fost mare întotdeauna, deoarece avem grijă de cea ce oamenii definesc des ca cel mai de preț, sănătatea lor. Pandemia a mărit această responsabilitate și sarcina pe care o purtăm individual și pe care o avem ca instituție. A trecut un an de la primul caz Covid-19. Mulțumesc munca tuturor angajaților și le doresc multă putere și stăruință și pentru perioada următoare”, a spus cu această ocazie dr. Konrád Judit, managerul spitalului.

„A trecut un an de zile de când la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, a fost internat primul pacient infectat cu coronavirus. Pentru ca cetățenii județului să primească o îngrijire eficientă ne-am pregătit cu conștiinciozitate, am acordat sprijinul necesar spitalelor și personalului medical. Eforturile noastre nu au fost în zadar. Era inevitabil ca epidemia să ajungă și în județul nostru, dar datorită pregătirii personalului medical și sacrificiului acestuia, au putut fi îngrijiți și vindecați mulți pacienți. Pe lângă evenimentele negative, avem și exemple bune în ultimul an, solidaritatea comunității noastre și sprijinul acordat au crescut semnificativ. Doresc să le mulțumesc din nou cadrelor medicale și să le asigur de sprijinul constant”, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Cifre din anul trecut

În Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc,  în data de 8 aprilie 2020, a fost internat primul caz Covid-19, un bărbat de 70 de ani.  De atunci până azi au fost tratați 1711 pacienți cu această boală. Au fost înregistrate 95 decese din cauza Covid-19. Au fost transferați în alte spitale 440 pacienți infectați cu noul coronavirus. Din personalul spitalului au trecut prin această boală 251 de persoane. Media spitalizării la pacienții Covid-19 este de 9-10 zile, în a existat și un pacient care a plecat acasă vindecat după 61 de zile de spitalizare.

În data de 7 aprilie 2021, pe secțiile spitalului dedicate îngrijirii pacienților cu Covid-19 se află internați 62 pacienți, dintre ei 6 persoane necesită terapie intensivă.

„Valorile mele în îngrijire”

Câteva dintre acele experiențe care au ajutat asistenții spitalului  să treacă peste greutățile anului trecut: credința unei bătrâne de 87 de ani, cuvintele unui pacient în tura de Duminica Floriilor, sentimentul înălțător a muzicii și a cântatului în cor

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a organizat un proiect creativ pentru personalul spitalului, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății din 7 aprilie, cu titlul „Valorile mele în îngrijire: ancorele care m-au ajutat în pandemie”. Lucrările primite dovedesc faptul că lunile trecute au fost foarte grele pentru angajați, dar majoritatea au găsit ancore pentru sprijin, pentru pașii următori.

Lucrările primite pot fi citite aici: https://spitalmciuc.ro/469, și vor fi publicate în perioada următoare pa pagina Facebook al spitalului.

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *