Ziua Națională a României, prilej de bucurie pentru unii și de minciuni specifice politicienilor incompetenți

0

Articol disponibil în: Magyar Română

„Fiți mai buni între voi și iubiți-mă, că tare frumoasă sunt” – România

Sursă foto: Informația Harghitei
Sursă foto: Informația Harghitei

Cu acest îndemn personificat au dat startul festivităților organizate în cinstea Zilei Naționale pompierii militari din Harghita. Harghitenii au fost așteptați de 1 Decembrie, de la ora 14:00, în municipiul Miercurea-Ciuc, la Monumentul Ostașului Necunoscut, unde a avut loc ceremonialul militar și religios de comemorare a eroilor neamului românesc. După momentul de pe platoul din fața Palatului Administrativ, a urmat  parada militară.

Pompierii militari au prezentat onorul tuturor harghitenilor și au prezentat cea mai nouă tehnică de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al județului Harghita.

Și la Toplița, Ziua României a fost marcată în mod festiv.

POMPIERII militari din cadrul Gărzii de intervenție nr. 2 Toplița au participat la ceremonialul de depunere de coroane dedicat eroilor din Primul Război Mondial și Zilei Naționale a României, de la Monumentul Mausoleu Secu-Toplița.

Pe cealaltă parte, unii politicieni români de etnie maghiară au făcut iar bâlci cu tot felul de minciuni prin care încearcă cu fiecare ocazie să prostească electoratul maghiar. Din păcate, electoratul maghiar trebuie să știe că dacă ar exista cu adevărat un lider politic maghiar, care să nu fie de acord cu organizarea teritorială, ziua națională sau alte legi ale româniei, atunci să renunțe la cetățenia română. Dar nu o vor face deoarece ei trăiesc din banii primiți de la statul român, adică din banii munciți de români și maghiari. Dacă ne mai uităm că politicienii maghiari care nu respectă Ziua Națională a României sunt aceiași politicieni care își dau copii la cele mai bune școli românești unde învață să vorbească corect limba română și să respecte Ziua națională, chiar ar trebui să înțelegem cu toții că ieșirile contra statului român și a sărbătorilor românești sunt doar ipocrizii ieftine.

I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy