Bulbuk Márton, băiatul deștept de la primăria Miercurea Ciuc

1

Articol disponibil în: Română

În primăria Miercurea Ciuc se află un domn care zice că e manager de proiecte, ba mai mult, cică ar fi responsabilul de cele mai multe proiecte de reabilitare termică, lucru care nu ar fi rău deloc dacă acest domn s-ar limita la treaba de la primărie, dar el insistă să fie mai șmecher decât toată lumea.bulbuk-miercurea-ciuc
Nu vom intra în foarte multe amănunte pentru a nu strica surprizele plăcute pe care le vor găsi cei de la DNA în legătură cu acest domn, dar putem da pentru început câteva indicii.
Acest responsabil de proiecte este în realitate un funcționar care trebuie să intre în vizorul organelor de cercetare penală pentru că este suspect că ar încasa bani de la constructorii care efectuează lucrări la proiectele pe care el le verifică în calitatea s-a oficială.
Așa se face că domnul Bulbuk, fiind și responsabil cu proiectele, este și prestator de servicii la aceleași proiecte, efectuând servicii pe care tot el le verifică. Firmele prin care se învârte acest funcționar public sunt: CONINS și PRO TECHNICA  și lucrează cu alte societăți comerciale abonate la banul public care execută proiecte pentru municipalitate. Suspiciunea majoră apare din faptul că domnul Bulbuk prestează servicii de multe ori supraevaluate la care diferența dintre prețul pieței și cel încasat de Bulbuk ar putea fi o forma mascată de mituire.
Din multele exemple de servicii supraevaluate executate pentru firme care încasează direct sau prin subcontractări din banii primăriei, un exemplu elocvent și ușor de înțeles pentru toată lumea ar fi serviciul de montat/demontat schele pentru construcții, serviciu care în mod normal costă între 3 și 4 lei pe metru pătrat iar băiatul deștept de la primărie încasează 7 lei.
Desigur că domnul Bulbuk nu e singur pe lume, ci are datorii față de viceprimarul penal Domokos Szoke pe care încearcă să îl ajute în fața instanței sau a anchetatorilor cu tot felul de acte de un penibil inimaginabil în care apar expresii nota-justificativade genul ”Se simte lipsa domnului Domokos Szoke in luarea unor decizii”, ”Se consideră necesară prezența unui conducător politic al municipiului” și alte fraze slugarnice. Precizăm că nu știm exact de ce sunt făcute aceste note justificative, dar noi nu le găsim nicio altă utilitate decât aceea de a ofensa inteligența anchetatorilor sau a instanțelor pe mâna cărora a ajuns prietenul lui penal.
Despre acest domn Bulbuk sunt foarte multe de spus și am primit la redacție multe informații și documente cu tot felul de diriginții de șantiere, subcontractări, verificări, facturări, etc. cum de altfel am primit telefoane de la tot felul de persoane care reclamau ce face acest individ. Într-un cuvânt, avem așa de multe despre domnul în cauză încât ne încurcăm noi în ele, motiv pentru care rugăm respectuos pe domnul Bulbuk să nu ne consume timpul și să își dea demisia din funcția plătită din bani publici. De asemenea sugerăm domnului Bulbuk să fie la fel de inteligent ca și până acum și să facă el primul pas spre DNA printr-un autodenunț, căci dacă apucă DNA-ul să pășească spre el va fi prea târziu.

Iosub Robert

PS: Mulțumim tuturor celor care ne-au contactat și ne-au oferit date și documente despre acest caz și despre alte nereguli din primărie. Lor, și celorlalți care s-au săturat de corupția din Harghita și văd în noi o soluție, le garantăm că nu-i vom dezamăgi.
Grupul de presă din care face parte ziarharghita.ro are deja un istoric notabil în lupta cu corupția, putând număra zeci de dosare penale plecate de la articolele din publicațiile noastre.

1 Comentariu
  1. Zoli spune

    Despre prietenia dintre Márton Bulbuk si Tectum Company este interesant de aflat si de scris. Tectum castiga contracte din cauza aceasta. Bani nu se duc toti doar la Bulbuk ajung și la Szoke Domokos. Acesta e motivul pentru care a facut scrisoarea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy