1 Decembrie – Un alt prilej pentru ca Ungaria să ureze românilor ”La Mulți Ani”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Vremurile sunt așa cum sunt, cu războaie, pandemii, imigrație, probleme economice…etc.

Cu toate acestea, azi este Ziua Națională a României și românii și-au adus aminte de acest lucru, sărbătorind care pe unde și cum a putut, fiind vorba de momentul festiv al întregii națiuni.

Cu toate acestea, în inima României, la Miercurea Ciuc, o serie de personaje, printre care îl amintim pe secretarul ungar  de stat Nemeth Szilard, foarte bun prieten al lui Viktor Orban, consulii generali Toth Laszlo și Lukacs Bence de la Consulatul Ungar din Harghita și alți localnici si oficiali, au comemorat 105 ani de la înființarea Diviziei Secuiești, o unitate militară ungară, compusă majoritar din soldați secui, care a luptat împotriva armatei române care a eliberat Ardealul.

E important de știut că divizia a fost condusă de Kratochvil Karoly, personaj devenit un reprezentant de marcă a revizionismului maghiar, numele fiindu-i amintit an de an la manifestările organizate în zonă în 4 iunie, la comemorarea semnării Tratatului de la Trianon.

E regretabilă poziția statului ungar de a se folosi de orice prilej (amintim momentul Tusvanyos din luna iulie), pentru a face dovada unui stat ”vecin, prieten și partener în instituțiile euroatlantice”.

Dăm asigurări că vom cere un punct de vedere Ambasadei Republicii Ungare și Ministerului Român al Afacerilor Externe asupra celor relatate.

Mulțumim reprezentanților menționați ai statului ungar pentru importanta lor constribuție în dezvoltarea relațiilor dintre cele două state!

I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy