Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

100.000 lei pentru proiecte locale

A avut loc evaluarea proiectelor de finanțare a activităților turistice județene

19390974_1332649476789959_8114456594032636212_oTurismul este definit ca și călătoria realizată în scopul recreerii, odihnei sau pentru afaceri, dar este și o modalitate de promovare a valorilor și frumuseților naturale locale. În acest sens, Consiliul Județean Harghita organizează anual concurs de proiecte destinat asociațiilor și fundațiilor cu activitate de turism din județul Harghita. Până la data limită, 19 aprilie s-au depus 23 de proiecte, din care în urma analizării s-au declarat neeligibile 5 proiecte. Punctajul minim stabilit pe care a trebuit să-l întrunească fiecare proiect a fost de 15 puncte. Au fost acceptate 18 proiecte care vizează, printre altele marcarea de trasee turistice și de cicloturism, amenajarea și promovarea de trasee turistice, organizarea de și pachete turistice, programe, dar și tabere de cunoștințe ale naturii și mediului înconjurător în localitățile Ditrău, Borsec, Corund, Praid, Racu, Frumoasa, Ciceu, Cozmeni, Căpâlnița și Harghita Mădăraș. Suma totală alocată pentru aceste proiecte este 100 mii lei.

Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, responsabil cu programele organizate în cadrul instituției, consideră că este nevoie de elaborarea unei strategii turistice armonizate la nivel regional și astfel oferirea unei imagini unitare. Totodată, acesta a menționat că unitățile de turism au un rol important în promovarea ofertelor, în vederea stabilirii scopurilor comune. Consiliul Județean Harghita are posibilitatea de a sprijini activități multiple, iar activitatea sa poate fi și mai eficientă dacă sunt identificate domeniile care trebuie dezvoltate.

Informații suplimentare cu privire la concursurile de proiecte organizate de consiliul județean puteți găsi accesând următorul link http://palyazatok.hargitamegye.ro/ro/. Oferte și programe turistice din județul Harghita sunt accesibile la următoarele link-uri: http://adiharghita.ro/, http://www.visitinharghita.ro/.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *