Două produse din Harghita propuse pentru certificare europeană

0

Articol disponibil în: Magyar Română

sursa_-_descopera.ro_Untul produs la Cristuru Secuiesc sau pâinea cu cartofi sunt două dintre produsele locale din Harghita care au potenţial pentru a obţine certificarea la nivel European.

Prezent la un eveniment ce face parte dintr-o campanie de informare a Ministerului Agriculturii, derulată la nivel naţional, care are ca scop creşterea numărului produselor care aplică la sistemele de calitate europene, a spus, la Miercurea Ciuc, Ionuţ George Diaconeasa, consilierul ministrului Agriculturii.

“Am văzut că aici funcţionează cu succes formele de asociere, sunt cooperative care funcţionează şi fac performanţă. (…) Cu siguranţă vom identifica şi vom promova şi din judeţul Harghita cel puţin unul sau două produse. Untul de Cristuru Secuiesc are tradiţie, are renume local, îl recomandă foarte mult calitatea, faptul că ei nu fac rabat sub nicio formă de la calitate, ţin foarte mult la imaginea produsului, sunt prezenţi la evenimente, îl promovează. Am mai identificat, de asemenea, pâinea cu cartofi care, la fel, este un produs recunoscut inclusiv pe pieţele din Bucureşti. Ne-am dori foarte mult să fie prezenţi producătorii din Harghita pe pieţele din Bucureşti şi din oraşele mari din sudul ţării, sunt produse foarte apreciate şi au căutare şi le recomand tuturor să vină către pieţele din toată ţara”, a declarat consilierul ministrului Agriculturii.

evz.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy