Polițiștii rutieri harghiteni, în acțiune pe principalele drumuri din județ, la sfârșit de săptămână

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Duminică, 30 aprilie 2023, în baza unui plan de acțiune, polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, au desfășurat o activitate pe linie rutieră pe principalele drumuri din județ, respectiv D.N.12, D.N.13/A. și D.N.15, în localitățile Odorheiu Secuiesc, Praid, Gheorgheni, Toplița și Borsec.

Astfel, au fost aplicate 145 de sancțiuni contravenționale, din care 133 pentru depășirea limitei legale de viteză, 1 pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară, 3 pentru conducere sub influența alcoolului și 8 pentru alte abateri la regimul rutier.
Cuantumul total al amenzilor este de aproximativ 106.400 de lei.
A fost aplicată măsura complementară a reținerii permisului de conducere în 10 cazuri: 6 pentru depășirea limitei legale de viteză, 1 pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară și 3 pentru conducere sub influența alcoolului.
Totodată, au fost reținute și 3 certificate de înmatriculare.

Exemple:

1.La data de 30 aprilie 2023, în jurul orei 10:00, un bărbat de 50 de ani, din Ungaria, a fost depistat pe D.N.13/A, în afara localității Odorheiu Secuiesc, în timp ce efectua o manevră de depășire neregulamentară în zona de acțiune a indicatorului rutier “Depășirea interzisă” și cu încălcarea marcajului longitudinal continuu simplu ce separă sensurile de mers. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0.17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 4.060 lei și s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 150 de zile. În locul permisului de conducere a fost eliberată dovadă înlocuitoare FĂRĂ drept de circulație.

2. În jurul orei 10:20, un bărbat de 38 de ani, din Lupeni, a fost depistat circulând cu viteza de 114 km/h pe D.N.13/A, în localitatea sa de domiciliu, unde limita legală este 50 km/h.
În urma verificărilor s-a constatat că autoturismul are înmatricularea suspendată ca urmare a faptului că nu s-a solicitat în termenul legal transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra autoturismului. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 2.175 lei și s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. De asemenea certificatul de înmatriculare al autoturismului a fost reținut.

2. La aceeași dată, în jurul orei 12:00, un tânăr de 18 ani din Odorheiu Secuiesc, cu mai puțin de un an experiență de condus, a fost depistat circulând cu viteza de 121 km/h pe D.N.13/A, pe un sector de drum unde limita legală de viteză este 50 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 2.900 lei și s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare al permisului de conducere FĂRĂ drept de circulație.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy