Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Acțiune a polițiștilor harghiteni la târguri și expoziții de animale din județ

În acest sfârșit de săptămână, 29-30 aprilie 2023, în comuna Satu-Mare a avut loc un târg de animale, unde polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Vlăhița și ai Posturilor de Poliție Ulieș și Feliceni, precum și specialiști ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Harghita au fost prezenți și au desfășurat verificări privind respectarea reglementărilor legale de către proprietarii de animale.

„În cadrul acțiunii au fost verificate 10 persoane, deținători de cai, precum și animalele deținute de aceștia.
Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 984 din 25 august 2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în valoare de 600 de lei.”, ,a transmis IPJ Harghita.

Polițiștii reiterează faptul că deținerea animalelor presupune respectarea obligațiilor legale în ceea ce privește protecția și asigurarea condiţiilor de viaţă şi bunăstare a acestora.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.