Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

11 noi jandarmi în structurile de ordine publică

Foto: Jandarmeria Harghita

 

Începând de astăzi, Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita va avea încă 11 jandarmi în cadrul structurilor de ordine publică. Pentru doi dintre ei, absolvenţi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, a fost și ziua în care au primit primele grade militare, acelea de sergent major. Cei doi sunt proaspeți absolvenți ai seriei februarie – decembrie 2020.

Tot astăzi, au revenit în unitate cei 9 jandarmi care au fost selecționați în vederea încadrării temporare, fără concurs, pe o durată determinată, ce nu poate depăși 30 de zile de la încetarea stării de alertă. Asta după ce în perioada 08 – 17 decembrie, la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni, s-a desfășurat un stagiu de formare profesională inițială cu subofițeri jandarmi.

În perioada următoare, noii colegi ai jandarmilor harghiteni vor executa misiuni de ordine publică, și vor urma, sub directa coordonare a tutorilor profesionali, un program de pregătire pe parcursul căruia vor aprofunda specificul activităţilor şi misiunilor ce revin instituției, în zona de competenţă, concomitent cu executarea misiunilor specifice, dar şi aspecte privind modul de comunicare în relaţia cu cetăţenii pe timpul misiunilor.

De asemenea, a fost stabilit programul imediat de integrare a acestora în echipa jandarmeriei harghitene, tutorii profesionali fiind cei care îi vor ghida în activitatea lor, și îi vor ajuta să-și pună în valoare cunoștințele dobândite pe parcursul pregătirii.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *