Ziua Jandarmeriei Române

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Jandarmii sărbătoresc, la 3 aprilie 2017, 167 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei.

 Sub auspiciul acestei sărbători dragi nouă, astăzi, 3 aprilie în Sala amfiteatru a Consiliului Județean Harghita, a avut loc o ședința festivă, la care au participat alături de noi prefectul județului Harghita, domnul Jean-Adrian Andrei, președintele Consiliului Județean Harghita, domnul Borboly Csaba, reprezentanții instituţiilor ce cooperează şi colaborează cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita și cadre ale Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita.

Cu această ocazie jandarmilor harghiteni le-a fost recunoscută munca din ultimul an și drept urmare, au fost recompensați cu înaintări în grad înainte de termen,cu felicitări,mulțumiri și diplome de excelență, fiind recompensaţi de către doamna Carmen Daniela Dan, ministrul afacerilor interne, de către domnul general de brigadă Marin Andreiana, inspectorul general al Jandarmeriei Române şi de către domnul colonel Iamandi Dan, inspectorul şef al I.J.J. Harghita.

Astfel, au fost înaintați în grad înaintea expirării stagiului minim 1 ofițer și 4 subofițeri. Deasemenea au fost recompensate cu mulţumiri și felicitări 50 de cadre ale inspectoratului și au fost acordate 38 diplome de excelență.

După cumularea rezultatelor obținute la minifotbal, tenis de masă, tir și bowling anul acesta Cupa Jandarmeriei Române- Ediția 2017 a fost adjudecată de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita, urmat fiind de către Inspectoratul de Poliție al Județului Harghita și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” al Județului Harghita

 Și pentru că ne-am obișnuit ca la ceas de sărbătoare să-i încântăm pe invitați cu câte o premieră, de data aceasta am avut deosebita plăcere și onoare de a-i avea drept musafiri de seamă pe membrii corului ”Astra”, care sub conducerea doamnei Irina Groza, președinta Despărțământului Covasna Harghita al Astrei, ne-au cântat și încântat cu dulcele grai românesc.

 Ziua s-a încheiat cu dineul oferit de către inspectorul șef invitaților săi.

 INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy