A Román Csendőrség Napja

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2017 április 3.- án a Román Csendőrség Grigore Alexandru Ghica uralkodó által aláírt alapító okiratának kiadását ünnepli.

E számunkra oly kedves ünnep alkalmával a megyeháza Amfiteátrum termében ünnepi ülésre került sor, melyen részt vett Hargita megye prefektusa, Jean Adrian Andrei, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, valamint az intézményünkkel együttműködő és közreműködő intézmények képviselői, a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség káderei.

Az ülés alkalmával elismerésre került a Hargita megyei csendőrök elmúlt évi munkája, dicséretben és előléptetésben részesültek a legjobbak, gratulációk és köszönet hangzottak el, kiválósági okleveleket adott át Carmen Daniela Dan belügyminiszter, Marin Andreiana dandártábornok, a Román Csendőrség főfelügyelője és Iamandi Dan ezrdes, a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség parancsnoka.

Terminus előtti előléptetésben részesült egy tiszt és négy altiszt. Ugyanakkor köszönetben és gratulációban részesült a felügyelőség 50 tagja és 38 kiválósági oklevelet adtak át.

A minifoci, az asztalitenisz, a céllövés és bowling mérkőzéseken az idei Csendőr Kupát a Hargita Megyei csendőrség mondhatja magáénak, őt követi a Hargita Megyei Rendőrség és a Hargita megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége.

És mivel ünnepi alkalomkor újdonsággal szoktuk megörvendeztetni meghívottainkat, ez alkalommal örömünkre szolgált vendégül látni az „Astra” kórus tagjait, akik Irina Groza karnagy, a Despărțământul Covasna Harghita al Astrei elnöke vezényletével énekeltek a jelenlevőknek és az édes román nyelv szavaival örvendeztettek meg.

A nap a főfelügyelő által adott vacsorával zárult.

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy