Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

18 intervenții gestionate de pompieri, în ultimele trei zile, la nivel judeţean

Foto: ISU Harghita

 

Totodată, în acest week-end, a fost transmis un mesaj RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența unor animale sălbatice (urs), în Praid.

Vineri, 10.01.2020, în localitatea Izvoare, comuna Zetea, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Odorheiu Secuiesc, în cooperare cu pompierii civili din cadrul SVSU Zetea, cu trei autospeciale de stingere, au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la centrala termică a unui operator economic cu profil de prelucrare a cărnii. Ajunși la locul intervenției, salvatorii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul acoperișului centralei termice, pe o suprafaţă de aproximativ 12 mp, acesta fiind lichidat după cca o oră. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat, bunuri materiale în valoare de aproximativ 170.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 2.500 lei. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de burlanul de fum metalic amplasat necorespunzător ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Din fericire, în urma evenimentului, nu au existat victime.

Aceeaşi cauză determinantă a dus la izbucnirea unui alt incendiu, sâmbătă seara, la o casă de locuit din municipiul Topliţa, strada Brânduşelor. Pentru localizarea şi stingerea acestuia a intervenit un echipaj din cadrul Gărzii de intervenţie nr. 2 Topliţa, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. În urma incendiului a ars peretele casei, pe circa 2 mp. În urma intervenţiei, a fost limitată propagarea incendiului la întreg acoperişul casei şi s-au protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 lei.
Vineri seara, 10.01.2020, la ora 1817, prin dispeceratul integrat ISU-SAJ Harghita, a fost solicitată intervenţia în cazul unei persoane blocate într-un apartament, situat pe strada Kossuth Lajos, din municipiul Miercurea Ciuc. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de intervenţie şi o ambulanţă SMURD. După deblocarea uşii de intrare în apartament, echipajele de intervenţie au găsit, căzută în baie, o persoană conştientă, de sex masculin, în vârstă de 85 de ani, aceasta fiind preluată şi transportată de echipajul SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

În perioada 10-12.01.2020, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita au avut 14 intervenţii de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, prim ajutor calificat şi de transport a pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: S.M.U.R.D. Miercurea-Ciuc – cinci intervenţii; tot atâtea şi S.M.U.R.D. Odorheiu-Secuiesc, iar S.M.U.R.D. Gheorgheni – patru intervenţii. Pe timpul acestora, paramedicii au asistat 12 adulţi şi doi copii. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul unui accident rutier în Ciucsângeorgiu, 9 intervenţii au fost pentru acordarea primului ajutor în cazul unor traumatisme, dintre care unul pe pârtia de schi din Ciumani, iar 4 intervenţii au fost în cazul unor afecțiuni medicale asistate de echipajele SMURD.

Având în vedere că urmează o nouă săptămână, recomandăm cetățenilor să manifeste prudență și să respecte regulile şi măsurile preventive pentru protejarea vieții lor și a celor dragi. Îi asigurăm, totodată, că pompierii salvatori harghiteni rămân la datorie 24 ore din 24 pentru asigurarea răspunsului optim la solicitările cetățenilor.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *