Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Amenzi în valoare de 3.500 de lei aplicate de către jandarmi în weekend

Foto: Jandarmeria Harghita

În weekendul ce a trecut, jandarmii harghiteni au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, constatând nerespectări ale legii pentru care au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 amenzi în valoare de 3.500 de lei, totodată dispunând confiscarea a peste 2 metri cubi material lemnos.

Au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 amenzi în valoare totală de 3.500 lei și 2 avertismente, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și Ordonanței de Urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. Faptele constatate au fost „transportul (…) fără avize de însoțire a materialelor lemnoase sau cu avize de însoțire din care nu rezultă proveniența legală(…), precum și „ neprezentarea prmisului, licenței sau autorizației atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravențiile.”. Odată cu constatarea faptelor a fost confiscată și o cantitate de peste 2 metri cubi de lemne. Pe timpul constatării faptelor jandarmii au solicitat și primit sprijinul reprezentanților ocoalelor silvice competente teritorial. Spre exemplificare: Duminică 12 ianuarie a.c., un echipaj de jandarmerie aflat în misiune, a depistat pe drumul forestier Acadău din apropierea comunei Ciumani, un bărbat ce transporta cu ajutorul unei remorci atașate la un tractor arbori de esență rășinoase, fără a putea prezenta documentele de transport, iar trunchiurile nu aveau aplicată marcă silvică. Drept urmare bărbatul a fost sancționat contravențional, iar materialulo lemons a fost ridicat în vederea confiscării. Sancțiunile la OUG 23/2008 au fost aplicate tot ieri, atunci când mai multe persoane, au fost surprinse pe malul râului Mureș, în timp ce pescuiau fără a avea asupra lor permisele de pescuit așa cum prevede actul normativ menționat.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *