Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

25 noiembrie – Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor

În fiecare an, în data de 25 noiembrie este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor.   

Violența împotriva femeilor și fetelor este una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului și care din păcate continuă să fie foarte răspândită în întreaga lume.

Responsabilitatea de a ne opune oricărei violenţe sau hărțuiri la adresa femeilor și fetelor ne revine tuturor, atât la nivelul statului, cât și la cel al societății civile și al fiecărei persoane în parte.

În anul 2000, Adunarea Generală a ONU a stabilit ca data de 25 noiembrie să fie desemnată Ziua internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite invită guvernele, agențiile ONU, organizațiile internaționale și neguvernamentale să organizeze evenimente în această zi pentru a atrage atenția publicului asupra problemei violenței împotriva femeilor.

Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați va organiza o serie de evenimente dedicate Campaniei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor care marchează seria a 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor și care se derulează, în fiecare an, în perioada 25 noiembrie (Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor) – 10 decembrie (Ziua Internațională a Drepturilor Omului).

Instituția Prefectului – Județul Harghita susține inițiativa Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați și marchează evenimentul prin colorarea în portocaliu (culoare dedicată luptei împotriva violenței asupra femeilor) a paginii de intrare a site-ului instituției în data de 25 noiembrie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *