November 25. – A nők elleni erőszak felszámolásának nemzetközi napja

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Minden évben november 25-én tartják a nők elleni erőszak felszámolásának nemzetközi napját.

A nők és lányok elleni erőszak az emberi jogok egyik legsúlyosabb megsértése, és sajnos továbbra is széles körben elterjedt az egész világon.

A nők és lányok elleni erőszak vagy zaklatás elleni fellépés felelőssége mindannyiunkra hárul, mind állami, mind a civil társadalom és minden egyes ember szintjén.

A nők elleni erőszak és általában a családon belüli erőszak elleni küzdelem Románia egyik prioritása az emberi jogok előmozdítása és védelme terén. Románia e téren kitűzött céljai azáltal valósultak meg, hogy hazánk ratifikálta az Európa Tanács 2011. május 11-én Isztambulban elfogadott, a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak megelőzéséről és leküzdéséről szóló egyezményét, amely 2016. szeptember 1-jén lépett hatályba.

A Nők és Férfiak Esélyegyenlőségi Országos Ügynöksége rendezvénysorozatot szervez a Nők és Lányok Elleni Erőszak Felszámolására irányuló Nemzetközi Kampánynak szentelve, amely a nők elleni erőszak elleni 16 napos aktivizmus sorozat jegyében zajlik minden év november 25 (A nők elleni erőszak felszámolásának nemzetközi napja) – december 10 között (Az emberi jogok nemzetközi napja).

Hargita Megye Prefektusi Intézménye támogatja a Nők és Férfiak Esélyegyenlőségi Országos Ügynöksége kezdeményezését, és ezért november 25-én narancssárgával (a nőket érő erőszak elleni küzdelem színe) jelzi az eseményt az intézmény honlapjának kezdőoldalán.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy