România – Ungaria, la handbal: Victorie pentru românce chiar și în condiții de provocare și intimidare

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: Facebook/Cristina Neagu

Echipa de handbal feminin a României s-a calificat vineri în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia. Naționala a câștigat cu 28 la 27, printr-un gol marcat de Cristina Neagu în ultimele secunde ale meciului, din lovitură de la 7 m, scrie rfi.ro

Selecționerul României, Tomas Ryde:

Sunt fericit pentru această victorie! Îmi pare rău pentru echipa Ungariei! Au jucat foarte bine în prima repriză și am încercat să le transmit jucătoarelor mele că o diferență de patru goluri nu e greu de remontat, dar la șase goluri deja e extrem de dificil. Sunt fericit, a fost o luptă bună pentru mine și pentru România!

Începutul meciului România-Ungaria a fost de coșmar pentru naționala tricoloră, condusă la un moment dat cu 5-0 de unguroaice.

Finalul meciului a fost unul de infarct, după ce România a egalat Ungaria și a obținut apoi o lovitură de la șapte metri, în ultimele trei secunde ale partidei. Execuția Cristinei Neagu a adus victoria României și implicit calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia.

Echipa ungară a pierdut, vineri, în faţa României la Campionatul Mondial cu scorul de 28-27 (la pauză 16-10) în runda finală a etapei grupelor. Astfel, Ungaria a terminat pe locul patru în grupa C cu două victorii şi trei înfrângeri, iar în continuare poate juca doar pentru poziţiile 13-16. Obiectivul Federaţiei Ungare a fost ca echipa să intre în primele şapte.

Secretarul general al Federaţiei Ungare de Handbal, continuă să creadă că echipa Ungariei se va putea califica la Jocurile olimpice, transmite MTI:

Este dificil să găseşti cuvinte, deoarece echipa a terminat prima repriză cu un joc spectaculos, după care româncele au înviat. Pe tot parcursul partidei am sperat că putem câştiga meciul sau, cel puţin, să obţinem un egal, dar, din păcate, în finalul dramatic, am eşuat.

Selecţionata Ungariei trebuie acum să ţină pumnii pentru echipele poziţionate pe locurile 2-6 la Campionatul European de anul trecut (Rusia, Olanda, Norvegia, Suedia, respectiv România) adică cel puţin patru echipe să se califice la Jocurile Olimpice, pentru că, în acest caz, echipa feminină ungară, clasată pe locul şapte în turneul continental, va putea participa la calificările din martie.

Foto: Honor et Patria

Trebuie reamintit și faptul că suporterii Ungariei au venit ”pregătiți” în sala în care s-a desfășurat partida de handbal feminin România – Ungaria:

„Valea Uzului e ungurească” și „04.06.1920 (Trianon) vrem totul înapoi!”  – mesaje afișate pe un banner, pe care organizatorii l-au dat jos, în ciuda faptului că maghiarii s-au opus.

Cineva să îi tragă de mânecă pe moraliștii noștri de serviciu, aia care afirmau că nu există nici o rivalitate între noi și vecinii maghiari, ca Valea Uzului este o provocare a naționaliștilor români și asa mai departe. Să vină să ne explice ei, specialiștii în toate, cum stă treaba – a fost comentariul postat de Honor et Patria, pe facebook, după meci.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy