7 motive pentru care oamenii trec de la fumatul clasic la cel de țigări electronice

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Poză de E-Liquids UK pe Unsplash.com

În ultimii ani, tot mai mulți fumători aleg să facă o schimbare în obiceiurile lor. Ei trec de la fumatul țigărilor clasice la țigări electronice. Deși nu este o schimbare care vine cu beneficii spectaculoase la nivel de sănătate, tendința este tot mai pregnantă. În acest articol, poți găsi principalele șapte motive pentru care fumătorii decid să facă această modificare în viața lor. 

De ce țigările electronice cresc în popularitate

  1. Mai puține substanțe nocive – principalul motiv pentru care oamenii aleg să treacă de la fumatul clasic la țigările electronice este pentru reducerea expunerii la substanțele nocive din fumul țigărilor obișnuite. Chiar dacă țigările electronice pot conține nicotină, ele elimină multe dintre substanțele cancerigene găsite în fumul de tutun ars.
  1. Opțiuni variate de arome – un aspect atrăgător pentru fumători este faptul că ei pot să alterneze între diverse arome de lichid pentru țigara electronică, cum sunt cele care pot fi găsite pe Merlin.ro. De la arome clasice de tutun, până la arome fructate sau de diverse băuturi, fumătorii pot alege dintr-o gamă foarte largă de opțiuni.
  1. Controlul asupra dozei de nicotină – țigările electronice le permit utilizatorilor să gestioneze nivelul de nicotină din lichidul utilizat. Astfel, ei au posibilitatea de a reduce în mod gradual cantitatea de nicotină consumată, lucru care îi poate ajuta să renunțe complet la fumat. De altfel, inițial, popularitatea țigărilor electronice s-a dezvoltat pe baza teoriei că acestea sunt metode foarte bune pentru tranziția către o viață lipsită complet de obiceiul fumatului. 
  1. Absența mirosurilor persistente – chiar dacă sunt obișnuiți cu mirosul de țigară, pentru mulți fumători acesta este neplăcut la fel ca pentru un nefumător. De aceea, țigările electronice sunt considerate o alternativă mai bună, pentru că ele nu lasă miros persistent pe haine, în mașină sau în interiorul locuinței.
  1. Economii financiare – fumatul electronic poate fi mai economic decât cel tradițional, mai ales pe termen lung. Costul inițial al echipamentului presupune un efort financiar, însă lichidul și aromele pot costa mai puțin, în timp, decât țigările clasice. Accizele aferente tutunului cresc tot mai mult în ultimii ani, cu scopul de a descuraja fumatul. Astfel, alternativele devin rentabile pentru tot mai mulți fumători. 
  1. Flexibilitate în utilizare – țigările electronice pot fi folosite în mai multe contexte sociale, comparativ cu cele clasice. Restaurantele, barurile și cluburile permit, în general, utilizarea țigărilor electronice la interior, comparativ cu țigările clasice care sunt interzise în acest tip de spații. Bineînțeles, regula nu este general valabilă.
  1. Risc mai mic de accidente și mizerie – țigările obișnuite sunt deseori o sursă de pericol precum riscul de incendii. Fiind expuse unei arderi reale, țigările aprinse pot cauza incendii și alte incidente grave, precum arsuri ale fumătorilor sau ale celor din jur. Totodată, scrumul țigării provoacă mizerie în spații precum mașina sau încăperile în care se fumează. Țigara electronică nu generează nici ardere reală, nici scrum, deci nu există astfel de neplăceri posibile.

În concluzie, acestea sunt cele mai importante motive pentru care mulți oameni renunță la fumatul țigărilor obișnuite și optează pentru țigări electronice. Chiar dacă nici această variantă nu este lipsită de riscuri de sănătate, mulți dintre adepții acestora consideră că le oferă beneficii importante.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy