Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

900 de maghiari fac apel pentru BOICOT la referendum. Se tem de un „precedent periculos” împotriva minorităților

Peste 900 de maghiari din Romania au semnat in decurs de 48 de ore un apel la boicotarea referendumului din 6-7 octombrie, atragand atentia ca, desi din punct de vedere juridic referendumul este „fara sens si fara folos”, el e indreptat impotriva minoritatilor, deci poate constitui un „precedent periculos”.


Textul apelului a fost publicat pe site-ul Transindex, un ziar online de limba maghiara, fiind tradus si in romana, si in engleza.

„Credem ca influenta Coalitiei pentru Familie, asociatia crestina fundamentalista care a initiat acest referendum, este nociva asupra discursului public, punand sub semnul intrebarii o serie de drepturi fundamentale ale omului, inclusiv egalitatea de gen, subminand astfel dezvoltarea democratica a tarii noastre si a societatii.

Drepturile omului si drepturile minoritatilor nu fac subiectul unui referendum.

Desfasurarea referendumului in sine, si mai ales potentialul lui succes, ar fi un urias regres fata de progresul general al Europei si al lumii in abordarea acestui subiect, unde diferitele modele si forme de familii existente de-a lungul istoriei si cele existente acum pot fi in armonie una cu cealalta”, arata sursa citata.

Unul dintre semnatarii apelului este avocatul Peter Eckstein Kovacs. Absolvent de drept, de patru ori parlamentar, senator sau deputat, fost consilier prezidential pe probleme ale minoritatilor, Peter Eckstein Kovacs a anuntat in luna iunie, in timpul protestelelor fata de modificarea Codurilor Penale, ca demisioneaza din UDMR, uniune la fondarea careia a participat in urma cu 28 de ani, deoarece „cardasia cu PSD este un lucru inacceptabil”.

Intr-o postare pe Facebook, Peter Eckstein Kovacs mai subliniaza, printre altele, ca referendumul este doar „o manevra de distragerea atentiei de la problemele reale ale tarii”, ca el contravine felului in care Europa priveste chestiunea familiei, dar si ca „poate deschide calea pentru alte referendumuri care tind la ciuntirea drepturilor omului”.

„In concluzie: nu stiu, daca suntem majoritari cu punctul nostru de vedere, dar suntem multi si intre maghiarii din Romania care vom boicota acest referendum, in ciuda apelului UDMR de participare”, anunta Peter Eckstein Kovacs.

Peter Eckstein Kovacs nu este singurul reprezentant cunoscut al comunitatii maghiare din Romania care se opune referendumului CpF. Si Asztalos Csaba, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, are aceeasi pozitie, invocand ca argument suplimentar decizia CCR in cazul Coman-Hamilton.

In schimb, presedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Biro Zsolt, a anuntat ca formatiunea sa a tiparit deja afise prin care indeamna populatia sa se prezinte la vot si sa voteze in favoarea familiei traditionale, anunta Agerpres.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.