ISU Harghita: Bilanțul misiunilor din ultimele 5 zile

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În perioada 10-14 mai a.c., pompierii militari harghiteni au acționat pentru gestionarea optimă a celor 28 de situații de urgență produse la nivel județean.

Din totalul intervențiilor, cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor reprezintă cea mai mare pondere a misiunilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 25 de persoane aflate în dificultate.

Pompierii militari și civili din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu,  SVSU Corbu și Tulgheș au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetație uscată, în urma căreia a fost afectată o suprafață de circa 4 ha de teren, în localitatea Corbu, iar pompierii Detașamentului Odorheiu Secuiesc au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, prin deconectarea bornelor de la acumulator și identificarea posibilelor scurgeri de lichide combustibile (carburanți și ulei) rezultate în urma producerii unui accident rutier, pe strada Kuvar, în municipiul Odorheiu Secuiesc.

De asemenea, pompierii harghiteni au asigurat sâmbătă, 11 mai a.c., măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor pe durata desfășurării meciului de fotbal din Liga a II-a, dintre echipele FK Csikszereda și Gloria Buzău.

Totodată, pentru protecția populației, în perioada de referință, prin intermediul sistemului RO-ALERT, au fost transmise 26 de mesaje de avertizare, acestea semnalând prezența animalelor periculoase (urși), în localitățile Toplița (4), Zetea (2), Lupeni (6), Dealu (2), Cristuru Secuiesc (2), Miercurea-Ciuc (4), Odorheiu Secuiesc (6).

  Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația DSU, din App Store sau Google Play, unde puteți regăsi  informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, precum și alte date de interes.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE         

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy