Accesul în sediul Consiliului Județean Harghita se va face pe baza unui card de vizitator

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Consiliul Județean Harghita este un exemplu de administrație publică care urmărește debirocratizarea și digitalizarea proceselor și procedurilor administrative, în acest context, pentru eliminarea vulnerabilităților specifice erei digitale, un alt pas în realizarea acestui demers îl constituie securizarea accesului în instituție.

În acest context, treptat, accesul în sediul Consiliului Județean Harghita, situat în Piața Libertății nr.5, pentru persoanele care au de rezolvat situații personale și profesionale, a celor care participă la evenimente sau expoziții, se va face prin intermediul unui card de vizitator.

Persoana care dorește să intre în instituție va trebui să se legitimeze la poarta de intrare și să specifice scopul vizitei sale și instituția la care dorește să meargă. La plecare, cardul de vizitator va fi predat.

Pentru diferite evenimente și expoziții, atunci când este vorba de prezența mai multor persoane în clădirea instituției, accesul va fi permis prin scanarea unui cod QR.  

Implementarea noului sistem va dura o perioadă de timp  care să permită familiarizarea cu noua procedură a cetățenilor și a personalului care își desfășoară activitatea în palatul administrativ.

Având în vedere faptul că accesul în palatul administrativ se face pe două intrări, pentru persoanele care au drept scop relația cu Instituția Prefectului Harghita, accesul se va face doar la intrarea dinspre Universitatea Sapientia, Piața Libertății nr.1.

Totodată, vor fi afișate la ambele intrări informări cu privire la modul și condițiile de acces în clădire.

Consiliul Județean Harghita depune toate eforturile pentru a elimina orice obstacol și a accelera procesul de implementare a accesului în instituție.

De asemenea, pentru facilitarea interacțiunii cu cetățenii județului Harghita, în cadrul proiectului DIGITHR a fost creat un portal online – AICI-click

  • informații și foto furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy