A Megyeházára a belépés látogatói kártyával történik majd

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanácsa egy olyan közigazgatás példája, amely a közigazgatási folyamatok és eljárások bürokráciamentesítésére és digitalizálására törekszik, ezzel összefüggésben, a digitális korszakra jellemző sebezhetőségek kiküszöbölése érdekében e megközelítés megvalósításának egy másik lépése az intézménybe való belépés biztosítása.

Ebben az összefüggésben, fokozatosan, a Szabadság tér 5. szám alatt található Hargita Megye Tanácsának székhelyére a személyes és szakmai ügyeket intéző személyek, a rendezvényeken vagy kiállításokon részt vevők számára a belépés látogatói kártyával történik majd.

Az intézménybe belépni kívánó személynek a bejárati kapunál azonosítania kell magát, és meg kell adnia látogatásának célját, valamint az intézményt, amelyet meg kíván látogatni. Távozáskor a látogatói kártyát át kell adni.

Különböző rendezvények és kiállítások esetén, amikor egynél több személy tartózkodik az épületben, a belépés egy QR-kód beolvasásával történik. 

Az új rendszer bevezetése időbe telik, amíg a polgárok és a közigazgatási épületben dolgozó személyzet megismerkedik az új eljárással.

Tekintettel arra, hogy a közigazgatási palotába két bejáraton keresztül lehet bejutni, azok számára, akiknek a Hargita megyei Prefektusi Intézménnyel való kapcsolattartás a céljuk, a Sapientia Egyetem felől, a Szabadság-tér 1. szám felőli bejáraton lehet majd bejutni.

Ugyanakkor mindkét bejáratnál ki lesz függesztve a tájékoztatás arról, hogy hogyan és milyen feltételekkel lehet bejutni az épületbe.

Hargita Megye Tanácsa mindent megtesz annak érdekében, hogy elhárítsa az akadályokat és felgyorsítsa az intézménybe való bejutás megvalósításának folyamatát.

Emellett a Hargita megye polgáraival való kapcsolattartás megkönnyítése érdekében a DIGITHR projekt keretében létrehoztak egy online portált- https://ugyfelkapuhr.ro/hu/auth/login.

  • információ és fotó: Hargita Megye Tanácsának Sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy