Burus-Siklódi Botond, laureatul Premiului Pro Harghita al Consiliului Județean Harghita

0

Articol disponibil în: Română

În cadrul ședinței ordinare festive, ce a avut loc la Casa Corpului Didactic „Apáczai Csere János” din Miercurea Ciuc, Consiliul Județean Harghita a acordat joi, 23 mai, distincția Premiul Pro Harghita. În acest an, prestigiosul premiu i-a fost acordat lui Burus-Siklódi Botond, care, pe parcursul activității sale, a fost profesor, inspector școlar, mentor, dar și director al Casei Corpului Didactic „Apáczai Csere János”.

Vicepreședintele Consiliului Judeţean Harghita, Bíró Barna Botond, a deschis festivitatea de acordare a distincției apreciind că: “Astăzi este o zi măreață pentru județul Harghita, și această zi trebuie să fie nu numai despre un anumit premiat, ci despre faptul că noi ne putem mândri cu personalități care aduc valoare nu numai la nivel local ci și la nivel național”.

Laureatul distincției Premiul Pro Harghita al Consiliului Județean Harghita a fost anunțat de președintele consiliului județean, Borboly Csaba, în persoana lui Burus-Siklódi Botond.

În spatele fiecărui lucru bun se află o poveste frumoasă. Ca în fiecare poveste, lucrurile se echilibrează, se întorc spre bine, binele învinge. Astăzi suntem martorii unei asemenea povești care ne menține și nouă elanul. Sunt oameni care ne inspiră, dacă vorbim în termenii zilelor noastre, influenceri, din exemplele cărora putem învăța. De aceea este important acest premiu, pentru a-i premia anual pe acești oameni cu care ne mândrim”, a subliniat președintele.

În perioada lui Burus-Siklódi Botond, Casa Corpului Didactic, pe lângă proiecte mai mici, a participat la câteva proiecte finanțate de Banca Mondială și Uniunea Europeană, cum ar fi PHARE sau FORCE, COMPAS, AXE și CRED.

De-a lungul activității sale a fost formator al cadrelor didactice, a participat în calitate de speaker, invitat sau organizator la diferite conferințe și simpozioane la nivel local, regional, național și internațional.  A fost membru în grupurile de lucru care au elaborat Codul de conduită ARACIP, Codul de etică pentru experții în asigurarea calității în educație, Codul de evaluare instituțională pentru acreditare, Codul de conduită al Centrului pentru Formare Continuă în Limba Maghiară din cadrul Ministerului Educației Naționale. Din 2012 a fost în Comisia de acreditare, până la ieșirea în pensie. A fost decorat de statul român, de-a lungul anilor, cu mai multe distincții.

Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, i-a mulțumit laureatului pentru cariera sa și pentru faptul că de-a lungul acesteia i-a mentorat pe mulți creând astfel valoare în comunitate.

Erősdi Edit, profesor de metodică, a lecturat Laudatio adresată lui Burus-Siklódi Botond, apreciind rolul pe care acesta l-a avut și îl are în dezvoltarea comunității.

Laureatul premiului Burus-Siklódi Botond a mulțumit pentru prezența numeroasă, arătându-se onorat pentru recunoașterea muncii sale.

„Munca omului este importantă, indiferent de ce este, și comunitatea poate fi beneficiara acesteia. Prin activitatea mea am influențat foarte mulți oameni și asta înseamnă foarte multă responsabilitate. Sunt recunoscător că am putut lucra pentru cei care sunt aproape de inima mea și a căror probleme am putut să le cunosc din interior. Sunt recunoscător că uneori am reușit să mai scad din povara de pe umerii lor și să creez aici, în județul Harghita, un atelier spiritual pentru ca cei care vin după noi să-i sprijine pe acei zilieri ai națiunii, respectivi pe pedagogi. Mottoul meu: dintre aceia care din învățături pot să-i ajute pe tineri, eu sunt printre ultimii, dar, dintre cei care vor, eu sunt primul. Acolo unde m-a pus grija lui Dumnezeu, am făcut tot ceea am putut mai bine”, a apreciat Burus-Siklódi Botond.

Formația de muzică veche CODEX a adăugat farmec întregului eveniment.

Ceremonia de decernare a premiilor poate fi urmărită mai jos:

  • foto, video și informații furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy