ISU Harghita: Bilanțul zilei de ieri (22.05.2024)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pe parcursul zilei de ieri, pompierii militari au fost prezenți la datorie pentru gestionarea tuturor solicitărilor de sprijin primite din partea populației. În acest sens, echipajele operative au intervenit cu promptitudine în 13 situații de urgență înregistrate în județ.

O atenție deosebită a fost acordată acțiunilor destinate protecției comunităților locale, colegii noștri acționând pentru gestionarea a  2 astfel de misiuni: o misiune de deblocare ușă apartament, în municipiul Odorheiu Secuiesc, precum și o misiune de asistență/transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SAJ, în municipiul Odorheiu Secuiesc.

Concomitent cu aceste tipuri de intervenții, pe parcursul zilei de ieri, s-au înregistrat 11 solicitări pentru acordarea de prim-ajutor, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 11 persoane aflate în dificultate.

De asemenea, pompierii din cadrul subunităților operative de intervenție au efectuat 4  misiuni de recunoaștere în teren la obiective aflate în zona de competență, verificând căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 2 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru semnalarea prezenței animalelor periculoase (urși)  în municipiul Odorheiu Secuiesc.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Învățați cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice situație neprevăzută! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare în diverse tipuri de risc accesând noua varianta a platformei naționale de pregătire în situații de urgență, disponibilă https://fiipregatit.ro.

De asemenea, descărcați, gratuit, aplicația pentru mobil DSU din App Store sau Google Play pentru a accesa informații extrem de utile pentru protecția individuală și colectivă.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE     

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy