ISU Harghita, pe poziția secundă la concursul de Acordare a Primului Ajutor Calificat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita a organizat, în perioada 05-06 iunie 2024, Etapa Zonală a Concursului Național de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat. Competiția a reunit echipe de pompieri și paramedici SMURD din Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență Harghita, Mureș, Covasna, Brașov și Sibiu.

Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, faza zonală s-a încheiat. Timp de două zile intense, pline de acțiune, adrenalină și profesionalism, 5 echipe de salvatori au dat tot ce au avut mai bun pe parcursul probelor de descarcerare și acordarea de prim ajutor calificat, desfășurate, în acest an, la Miercurea-Ciuc.

 În cadrul competiției, pompierii au avut de rezolvat scenarii standard și complexe, menite să pună în evidență competențele profesionale dobândite: unul de descarcerare a victimelor dintr-un vehicul ca urmare a unui accident rutier, iar cel de-al doilea constând în acordarea primului ajutor calificat, sub arbitrajul evaluatorilor specializați.

Astfel, rapiditatea, abilitatea echipajelor, îndemânarea, modul de aplicare a manevrelor salvatoare de viață, profesionalismul și lucrul în echipă au fost elementele esențiale pentru desemnarea câștigătorilor.

Echipa ISU Harghita a reușit performanța de a se clasa pe poziția secundă la concursul de Acordare a Primului Ajutor Calificat.

La finalul competiției, clasamentul a fost următorul:

Descarcerarea din Autovehicule

Locul I – ISU Mureș

Locul II – ISU Brașov

Locul III – ISU Sibiu

Acordarea Primului Ajutor Calificat

Locul I – ISU Covasna

Locul II – ISU Harghita

Locul III – ISU Brașov

Plutonier adjutant șef Oarga Horea din cadrul ISU Mureș a primit premiul pentru cel mai bun comandant de echipaj. Tot echipajele ISU Mureș au fost desemnate ca fiind ”cel mai bun echipaj de servanți” și ”cel mai bun echipaj de paramedici SMURD”.

A fost o competiție bazată pe fair-play, constituind totodată și un prilej în care schimbul de experiență a fost, poate, cel mai de preț bun câștigat pentru toți competitorii uniți de o pasiune comună: SALVAREA DE VIEȚI!

Felicitări tuturor participanților, iar câștigătorilor le urăm mult succes în etapa finală!

COMPARTIMENTUL INFORMARE  ŞI RELAŢII PUBLICE

sursa foto: ISU Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy