ISU Harghita: Ieri, 9 iulie, două incendii

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zilei de ieri (09.07.2024), pompierii salvatori harghiteni au gestionat cu promptitudine 2 incendii izbucnite la nivel județean. 

Astfel, peste 25 de pompieri militari și civili din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, SVSU Zetea și Brădești au intervenit, ieri dimineață, pentru stingerea unui incendiu ce a izbucnit la o firmă specializată în prelucrarea lemnului din localitatea Sub Cetate, comuna Zetea. Sesizarea cu privire la producerea evenimentului a fost primită în jurul orei 10.00 şi la faţa locului au fost mobilizate patru autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvări de la înălțime, o autospecială complexă de primă intervenție și o ambulanță SMURD. La faţa locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta în camera tehnică a silozului de exhaustare, situat la înălțimea de aproximativ 20 m, cu degajări mari de fum şi flăcări, care ameninţau să se extindă la întreaga clădire, de circa 1500 mp, în care se aflau atelierul de producție și sediul administrativ al firmei. Pompierii au acţionat timp de aproximativ trei ore, reuşind să localizeze şi să lichideze focarele, protejând astfel clădirea. În urma incendiului, produs cel mai probabil din cauza unor scântei mecanice de la utilaje și sisteme de acționare, au ars 30 metri cubi rumeguş și camera tehnică a silozului, pe o suprafață de circa 30 mp. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Ieri după-amiază, în jurul orei 16.00, pompierii Detașamentului Miercurea Ciuc și SVSU Racu au localizat și lichidat, în mai puțin de o jumătate de oră, un incendiu izbucnit în camera tehnică aflată la subsolul unei locuințe din comuna Racu, reușind să salveze casa. Cauza probabilă a evenimentului, soldat cu arderea unor bunuri aflate în interiorul camerei: un boiler electric, un hidrofor și 3 anvelope autoturism, a constituit-o un scurtcircuit electric.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, colegii noștri au desfășurat 3 misiuni pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și o misiune de asistență/transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SMURD, în municipiul Miercurea Ciuc.

Concomitent cu gestionarea acestor situații de urgență, pompierii militari din cadrul Gărzilor de Intervenție nr. 1 Gheorgheni și nr. 2 Toplița  au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor înregistrate în municipiul Toplița, acționând, pe tot parcursul zilei de ieri, în sprijinul populației afectate de inundații, pentru evacuarea apei din 1 casă, 1 anexă (magazie de lemne), 4 pivnițe/subsoluri și 9 curți.

Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență. Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe AppStore și Google Play.

   COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy