Két tűzeset volt tegnap, július 9-én 

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Tegnap (2024.07.09) a Hargita megyei tűzoltók 2 megyei szinten kitört tűzesetet kezeltek.

Tegnap reggel több mint 25 katonai és civil tűzoltó avatkozott be a székelyudvarhelyi, zetelaki és fenyédi tűzoltó egységektől, hogy eloltsanak egy zeteváraljai fafeldolgozásra szakosodott vállalatnál keletkezett tüzet. Az esetet 10.00 óra körül jelentették, és a helyszínre négy tűzoltóautót, egy létrás tűzoltóautót, egy komplex beavatkozó járművet és egy SMURD mentőautót mozgósítottak. A helyszínen a tűzoltók megállapították, hogy a tűz a mintegy 20 méter magasan lévő elszívó siló műszaki helyiségében ég, a nagy mennyiségű füst és a lángok a teljes, mintegy 1500 négyzetméteres épületre átterjedéssel fenyegetnek, amely a gyártóműhelynek és a vállalat adminisztratív központjának adott otthont. A tűzoltók mintegy három órán át dolgoztak, és sikerült lokalizálni és eloltani a tüzet, valamint megvédeni az épületet. A tűz, amelyet valószínűleg a gépekből és a meghajtórendszerekből származó mechanikus szikrák okoztak, 30 köbméter fűrészport és a siló műszaki helyiségét égette el, mintegy 30 négyzetméteres területen. Szerencsére áldozatok nem voltak.

Tegnap délután 16:00 óra körül a csíkszeredai katonai és a csíkrákosi önkéntes tűzoltók kevesebb mint fél óra alatt lokalizálták és eloltották a tüzet, amely egy csíkrákosi ház pincéjében lévő műszaki helyiségben tört ki, és sikerült megmenteni a házat. Az esemény valószínűsíthető oka, amely a helyiségben lévő tárgyak egy részének – egy elektromos kazán, egy hidrofor és 3 autógumi – égéséhez vezetett, egy elektromos rövidzárlat volt.

Továbbá az elmúlt 24 órában kollégáink 3 elsősegélynyújtási bevetést és egy túlsúlyos személyszállítását végeztek el egy SMURD csapat támogatására Csíkszeredában.

E vészhelyzetek kezelésével egyidejűleg a gyergyószentmiklósi és a maroshévízi 2-es sz. beavatkozó őrség katonai tűzoltói beavatkoztak a Maroshévíz településen regisztrált időjárási hatások korlátozására és megszüntetésére, a tegnapi nap folyamán az árvíz által érintett lakosság támogatására, 1 ház, 1 melléképület (faház), 4 pince/alagsor és 9 udvar vízmentesítésére.

A vészhelyzet előtt, alatt és után alkalmazandó magatartási intézkedésekről tájékozódjon a hivatalos információs forrásokból. Látogasson el a https://fiipregatit.ro nemzeti vészhelyzeti készültségi platformra és a DSU mobilalkalmazásra, amely ingyenesen letölthető az AppStore-ból és a Google Play-ből.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy