Donație pentru pentru Spitalul Județean Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Reprezentanții Asociației Antreprenorilor din Ciuc și Consulatului General al Ungariei la Miercurea Ciuc au înmânat Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc donațiile strânse la balul Katalin, din 24 noiembrie 2018.

La evenimentul desfășurat în sala festivă a spitalului cei prezenți au fost salutați de managerul spitalului, dr. Konrad Judit, care a mulțumit Asociației Antreprenorilor din Ciuc și Consulatului General al Ungariei pentru organizarea anuală a evenimentului caritabil. Mulțumiri au fost adresate tuturor, care au contribuit cu donații.

Márk Csucsi Róbert, președintele Asociației Antreprenorilor din Ciuc, a declarat că a fost încântat să vadă că spitalul de urgență din Miercurea Ciuc se dezvoltă de la un an la altul și că lucrătorii de aici depun eforturi zilnice pentru îmbunătățirea îngrijirii pacienților. „Dacă aveți nevoie, oamenii de afaceri din Ciuc vor lucra împreună pentru obiectivele comunității. La balul Katalin, au fost colectate 31 de mii de lei, dintre care 15.000 sunt donate spitalului județean. Asociația Antreprenorilor din Ciuc a sprijinit spitalul județean în ultimii patru ani cu un total de 56 mii de lei, datorită partenerilor noștri, antreprenorilor „, a declarat președintele asociației.

Consulul Balázs Farkas, a reamintit că Consulatul General al Ungariei din Miercurea Ciuc, împreună cu Asociația Antreprenorilor Ciuc, au demarat acest eveniment caritabil- care a devenit o tradiție- pentru a ajuta spitalul și crede că acest obiectiv a fost atins. „Într-o comunitate, antreprenorii, instituțiile, personalitățile publice și liderii au datoria de a sprijini comunitatea din care fac parte, o formă minunată pentru acesta fiind balul de caritate”, a spus consulul. El și-a exprimat speranța că exemplul acestei inițiative unice în județ va fi urmat de altele.

Anul acesta beneficiarii donației sunt secțiile de dermatologie, oftalmologie și neurologie, reprezentanții acestora au făcut cunoscute instrumentele primite, exprimându-și mulțumirile pentru sprijin.

Dr. Galaczi Zsuszanna, șefa secției de dermatologie a declarat că este nerăbdătoare să lucreze cu instrumentele chirurgicale primite, care vor fi foarte folositoare în micile intervenții chirurgicale, la biopsii. O parte a donației este o mașină de înfoliere, care permite metoda modernă de sterilizarea cu folie, precum și o lampă Wood, care ajută medicii în diagnosticarea bolilor cauzate de bacterii și fungi.

Secția de neurologie va cumpăra din donație primele două doze Actilyse, medicament necesar trombolizei, care va face posibil, în premieră în județul Harghita- efectuarea trombolizei, o intervenție care salvează viața pacienților cu accident cerebral ischemic acut. Medicul specialist neurolog, dr. Ruff Katalin a mulțumit pentru donație și a subliniat, că acest lucru este începutul drumului, și după câteva pregătiri în prealabil, se va putea efectua tromboliză la spitalul județean. Această intervenție este utilizată în prezent în 22 de centre de sănătate din România.

Dr. Kedves Hanga medic specialist oftalmolog a subliniat, că instrumentele primite facilitează atât munca medicilor, cât și vindecarea pacienților. Echipamentul secției s-a îmbogățit cu pensetă bipolară, care poate fi conectată la aparatul de cauterizare deja existent și ajută la micile intervenții chirurgicale. De asemenea a fost mare nevoie de o lampă mobilă și o lampă binoculară, care are funcție de mărire, un important instrument în intervenții.

CJ Harghita, susținătorul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc a recunoscut inițiativa Asociației Antreprenorilor din Ciuc cu o diplomă. „Cu acest gest, ei contribuie în fiecare an la activitatea preventivă, curativă și de salvare a spitalului din Miercurea Ciuc. Abnegația și sacrificiul lor este exemplar pentru viitorii antreprenori”, a subliniat Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy