Problemele financiare ale orașului Bălan sunt expuse reprezentanților Guvernului României la București

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Primarul Gheorghe Iojiban se află la București pentru a găsi soluții la problemele financiare cu care se confruntă orașul Bălan. Edilul își anunță alegătorii că bugetul localității este insuficient pentru funcționare și pentru derularea proiectelor și expune toate aceste probleme reprezentanților Guvernului României. Orașul este în criză încă de când au fost închise minele Bălan, fără ca statul să ofere alternative, precizează primarul Gheorghe Iojiban. 

”Avem nevoie de bani, iar ce putem colecta noi la bugetul local este insuficient. Orașul, la fel ca altele din România, este grav afectat de restructurarea sistemului industrial și supraviețuiește și se dezvoltă doar cu ajutorul sumelor atrase, de la Consiliul Județean, de la Guvern și din fondurile europene.

Știu că vă doriți mai mult, dar vă asigur că am făcut tot ce pot să realizez ce dumneavoastră, ca cetățeni, meritați. Centrul arată în sfârșit bine după 20 de ani de paragină, avem străzi iluminate cu sistem economic pe leduri, proiectul de apă canal se derulează, în curând o să avem un strat nou de asfalt pe strada principală, proiectul privind amenajarea pârtiei de schi prinde contur, la Gheorgheni putem ajunge astăzi pe drumul de la Km4 și a fost elaborat proiectul tehnic de către Consiliul Județean privind asfaltarea (în 2 ani preconizez că vom avea un drum asfaltat și nu doar pietruit). La anul începem lucrul la reabilitarea primelor blocuri din cele 6 cuprinse în proiectul de reabilitare termică și tot de la anul sper să reușim să începem și lucrul la reabilitarea și dotarea grădiniței din localitate.

Nu toate merg însă suficient de repede pe cât mi-aș dori. Suntem obligați de lege să organizăm licitații publice, să acceptăm prețurile cele mai mici și să atribuim contracte pe criterii birocratice, de documentație și preț. Astfel, nu ajunge doar că trebuie să ne zbatem să accesăm și să obținem fonduri, dar după ce câștigăm finanțările sunt nevoit să strunesc firmele care câștigă licitațiile, respectând legislația, stând pe capul lor, până când lucrările sunt făcute la standardele potrivite. Este o activitate care consumă energie și nervi. Dar nu mă las, voi face în continuare ce este necesar și bun pentru orașul meu, indiferent cât de greu îmi este.

Regret însă că nu pot fi prezent în comunitate, alături de oameni, la evenimentele cu locuitorii, atât cât mi-aș dori. Această perioadă spre exemplu este cea în care anual serbăm persoanele vârstnice din localitate, bătrânii noștri. Aici unde sunt acum, la București, gândul îmi stă tot la comunitatea mea, părinții și seniorii noștri. Celor care sunteți printre noi, vă urez sănătate și o viață liniștită, cu bucurii și sănătate și tuturor îmi exprim certitudinea că lucrurile sunt pe calea cea bună!”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy