VIDEO: Urs îndepărtat de către jandarmi în afara municipiului Gheorgheni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: captură video Jandarmeria Harghita

În această dimineață, în jurul orei 03:40, jandarmii harghiteni au fost solicitați prin intermediul SNUAU 112 pentru a îndepărta un urs de la periferia municipiului Gheorgheni.

La ora 03:40, un bărbat a anunțat prezența unui urs în apropierea unei benzinării de la marginea municipiului Gheorgheni. La fața locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni care a constatat că ursul nu se mai află în zonă. Apelantul le-a spus că acesta s-ar fi îndreptat înspre oraș, motiv pentru care jandarmii au procedat la căutarea animalului sălbatic. Acesta a fost zărit pe o stradă din municipiu, echipajul de jandarmi trecând la îndepărtarea acestuia din zona locuită, reușindu-se scoaterea lui în afara municipiului, la ieșirea spre comuna Valea Strâmbă, într-o zonă nelocuită.

La fața locului s-au aflat și un echipaj SMURD și un echipaj de poliție, fiind emis și mesaj Ro-Alert. Jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce. Acțiunea a durat aproximativ 1 oră, misiunea încheindu-se fără alte incidente.

Reamintim pe această cale faptul că este recomandat ca de fiecare dată când suntem martori ai unor astfel de situații să apelăm la SNUAU 112, să nu încercăm să intervenim noi, să nu hrănim animalele sălbatice, să avem grijă unde depozităm resturile menajere și să evităm pe cât posibil contactul direct cu viețuitoarele sălbatice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy