Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A fost adoptat regulamentul pentru concursul de soluții care prevede proiectarea elementelor de semnalizare care vor fi montate la intrările orașului Miercurea Ciuc

Consiliul local al municipiului Miercurea Ciuc a adoptat regulamentul pentru concursul de soluții care prevede proiectarea elementelor de semnalizare care vor fi montate la intrările orașului. Tot în cadrul ședinței de astăzi consilierii au hotărât ca noua grădiniță „Angyalkert”, recent construită, va face parte din rețeaua locală de învățământ începând cu următorul an școlar.

În deschiderea ședinței ordinare de astăzi al consiliului municipal, primarul Korodi Attila a declarat că bugetul pentru 2023 va fi adoptat pe 2 februarie. Aceasta este axat spre dezvoltare ca și în anii precedenți.

În legătură cu ordinea de zi, edilul a evidențiat trei subiecte majore: proiectul de interes public de expropriere de pe strada Câmpul Mare, modificările importante ale rețelei școlare pentru următorul an școlar și importanța adoptării regulamentului pentru concursul de soluții „Intrări în oraș”.

În legătură cu dezvoltarea străzii Câmpul Mare, s-a menționat necesitatea construirii unui trotuar și a unei piste de biciclete. În acest scop se vor face exproprieri, iar Primăria mulțumește pentru parteneriatul părților interesate. (Pe pagina principală a site-ului www.miercureaciuc.ro este disponibil și un anunț referitor la demersurile următoare). 

Consiliul a adoptat și o hotărâre prin care Grădinița „Angyalkert”, construită de Parohia Sfânta Cruce prin finanțare de la statul maghiar, va face parte din rețeaua școlară începând cu următorul an școlar.  Noua clădire de pe strada Inimii va găzdui 150 de copii de diferite vârste preșcolare, în 8 grupe.

Identitatea locală este întărită de concursul de soluții al Serviciului de Urbanism, al cărui regulament a fost adoptată astăzi de către consilierii locali. Concursul, care va fi lansat pe 20 februarie, prevede acordarea premiilor în bani pentru proiectarea unor elemente de semnalizare la intrările în oraș. Ofertanții au timp până în luna iunie pentru a-și prezenta proiectele, care vor fi supuse unui concurs public și apoi evaluate de un juriu profesionist. Pe lângă limbile maghiară și română, locuitorii și vizitatorii vor fi salutați și cu inscripții în alfabetul secuiesc.

  • informații și foto furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului  Miercurea Ciuc

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.