Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A fost instalat gardul electric în jurul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc

În data de 27 martie 2019 în jurul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc a fost instalat de către o firmă de specialitate gardul electric menit să țină departe urșii, care de mai multe ori au pătruns în curtea unității sanitare.

Cablurile instalației au fost montate pe gardul spitalului pe lungimea de 600 metri și sunt dotate cu panouri de avertizare. Panourile – deocamdată în limba română, iar în zilele următoare vor fi completate și cu tăblițe în limba maghiară ¬– în spatele spitalului sunt montate la fiecare 50 de metri, iar în jurul curții din față – mai frecventată de pacienți și personal – la fiecare 40-50 de metri.

Conform reprezentantului firmei de specialitate amperajul din instalație nu pune în pericol viața oamenilor, nici a animalelor și nu cauzează răni. Experiența firmei de specialitate arată că gardul electric ține departe urșii, animalul se sperie de impulsurile electrice și nu se mai întoarce în locul respectiv.

„Montarea gardului electric a costat 2.600 de lei și a fost necesară pentru că în curtea spitalului au pătruns cu regularitate urși. Nu au cauzat incidente, dar pentru protecția pacienților și a personalului a fost necesară această măsură de precauție” – a precizat dr. Konrád Judit, managerul spitalului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.