Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jandarmii în misiune la o școală din Miercurea-Ciuc. ”Pentru că ei sunt viitorul!”

Vineri, jandarmii harghiteni au organizat o pauză mare mai specială pentru elevii Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din municipiul Miercurea Ciuc.

Acțiunea a debutat cu sunet de sirenă, emis de sistemul acustic instalat pe autospeciala folosită pe timpul misiunilor de asigurare a ordinii publice urmat de un anunț scurt: „Dragi elevi, e pauza mare! Jandarmeria Harghita a venit în vizită la voi și vă așteaptă în curtea interioară pentru a vă prezenta un exercițiu canin și o parte din mijloacele tehnice aflate în dotarea noastră!”.

Elevii au asistat la: – prezentarea unui exercițiu demonstrativ de către Grupa Conductori Câini Serviciu a Detașamentului 1 Jandarmi Mobil; – prezentarea materialelor și a tehnicii din dotarea structurilor de ordine și siguranță publică precum și a celor montane; – discuții libere cu elevii prezenți la activitate și oferirea unor răspunsuri la întrebările lor de către specialiștii din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale.

La final jandarmii au raportăm: Misiunea a fost îndeplinită cu succes, copiii fiind foarte activi, receptivi și încântați de exercițiile prezentate! Activitățile organizate cu prilejul Zilei Jandarmeriei au scopul de a oferi copiilor oportunitatea de a cunoaște detalii cu privire la activitatea jandarmilor, tehnica și materialele din dotarea structurilor de ordine și siguranță publică precum și a structurilor montane, însă nu în ultimul rând de a-i încuraja să adopte un comportament corect și civilizat în societate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.