Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Anunț: Să ajutăm familia victimei atacului de urs!

Doi copii au rămas orfani! Două fetițe au rămas fără tată, deoarece în țara asta e mai importantă viața ursului decât cea a omului! Având în vedere acestea este nesemnificativ ce și cum s-a întâmplat. Cel mai important este să ajutăm familia, să colaborăm în interesul lor.Condițiile în care locuiesc copiii victimei de la Crișeni sunt departe de cele normale. În singura cameră avută la dispoziție suflă vântul, nu există grup sanitar, nu se asigură condițiile ca acești copii să poată să învețe și să se joace. Trebuie să îi ajutăm. În momentul de față locuiesc cu bunica, aceasta este casa lor de unde merg la școală și unde au prieteni.

Ne dorim să sprijinim familia pentru a avea condiții normale de trai, copiii să poată merge în excursii, tabere, să aibă posibilitatea de a învăța și a se dezvolta.

Consiliul Județean Harghita va acorda în acest sens 5.000 lei și dorește să sprijine familia și prin implicarea proiectanților, colegilor din cadrul instituției.

Donațiile se pot face în conturile Asociației pentru Județul Harghita:

RO 79 BRDE 210 SV 065 425 42100 (RON)
RO 79 BRDE 210 SV 041 495 52100 (EUR)

Groupe Société Générale, sucursala Miercurea Ciuc.

La această inițiativă s-au alăturat persoane din țară și din străinătate dorind să sprijine copiii rămași fără tată. După finalizarea colectei, prin intermediul unui material video vă vom arăta pentru ce s-au folosit banii, precizează Consiliul Județean Harghita.

Strigătul de ajutor făcut de Consiliul Județean Harghita prin anunțul de mai sus, în numele celor doi copii orfani aflați în condiții materiale precare, este firesc și demn de apreciere. Însă, acuzațiile aruncate asupra Ministerului Mediului care ”protejează mai mult urșii decât oamenii”, pot fi oarecum îndreptățite, însă ceea ce nu este legal și nici moral ”în țara asta” este să faci comerț cu animale sălbatice.

Potrivit unor dezvăluiri vehiculate în presă națională, se pare că bărbatul care a murit sfâșiat de urs și-ar fi riscat viața pentru a captura un pui de urs pe care urma să-l vândă pe o importantă sumă de bani, unui italian stabilit în Miercurea Ciuc. Se pare că în Harghita, unii localnici fac trafic cu sălbăticiuni, iar practica s-a dovedit a fi fatală pentru bărbatul din Crișeni.

Această ipoteză a fost luată în calcul și de Ministerul Mediului care a emis un raport, după ce a fost somat să acorde autorizație de împușcare a ursoaicei periculoase.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.